Sne på vej - her rammer det

Særligt den nordvestlige del af landet får en våd afslutning på torsdagen.

Torsdag lægger fra land med en stille og kølig morgenstund.

Generelt ligger temperaturen i morgentimerne på mellem 2 minusgrader og 4 varmegrader. Køligst er det i Østjylland og på Sjælland.

Over de østlige egne starter dagen ud med relativt klart vejr, mens himlen omvendt er domineret af skyer længere mod vest.

I løbet af dagen vil disse skyer brede sig ud over over hele landet, mens særligt Jylland efterhånden vil opleve nedbør, der kan være med slud eller tøsne.

Stort set tørvejr

Første del af torsdagen byder stort set på tørvejr.

I den vestligste del af Jylland kan der dog snige sig nogle slud- eller snebyger forbi i løbet af formiddagen, men i resten af landet vil det holde tørt.

Den bedste chance for solskin finder man over den østlige del af landet, men som formiddagen skrider frem, vil himlen efterhånden lukke til med skyer. Ved middagstid er det formentlig kun Bornholm, der har mulighed for sol.

Prognose torsdag formiddag. Tørvejr i stort set hele landet.
Prognose torsdag formiddag. Tørvejr i stort set hele landet. Foto: TV2 VEJRET

Nedbør mod vest

Først på eftermiddagen holder det fortsat overvejende tørt, men langsomt begynder skyer med nedbør at gå i land. Nedbøren kommer fra et frontsystem, der ligger tværs hen over Nordsøen.

Og det er især Jylland, der har udsigt til en del nedbør, mens de østlige landsdele kan forvente tørvejr. Meget af nedbøren vil falde som regn eller slud, men i Nordjylland kan det gå over i tøsne.

I takt med at nedbøren går i land, blæser det samtidigt op. Langs vestkysten vil det blæse med op til kulingstyrke med vindstød af stormende kuling. I resten af landet vil det dagen igennem blæse med en jævn vind fra sydøst.

Temperaturen ligger generelt på mellem 3 og 6 graders varme – køligst bliver det mod nordvest.

Prognose torsdag eftermiddag. Et nedbørsområde går i land med vinterligt nedbør.
Prognose torsdag eftermiddag. Et nedbørsområde går i land med vinterligt nedbør. Foto: TV2 VEJRET

I aftentimerne kommer der fortsat udbredt slud eller tøsne i den nordlige del af Jylland. Inden dagen er omme, kan der i Nordvestjylland falde over 10 millimeter i forbindelse med dagens fronter.

Men også i de sydlige landsdele kan der i aftentimerne være spredte byger. Dermed er det kun Bornholm, hvor det helt sikkert vil holde tørt hele torsdagen.

Prognose torsdag aften. Særligt Nordjylland får en del nedbør.
Prognose torsdag aften. Særligt Nordjylland får en del nedbør. Foto: TV2 VEJRET