Smuk onsdag i vente - op til 20 grader på vej

Nyd onsdagen, der bliver den sidste med forårsvarme i denne omgang.

Nu er foråret for alvor ankommet, og det flotte forårsvejr vil kunne nydes endnu mere end tirsdag, fordi der er lidt mindre vind. Derfor vil termometrene generelt også komme lidt højere op.

Onsdag eftermiddag vil byde på mellem 15 og 18 grader mange steder og måske 20 grader i København. På Frederiksberg blev der tirsdag målt 18,7 grader som dagens højeste officielle temperatur. Samme sted kan vi måske måle 20 grader onsdag.

Prognose klokken 16.
Prognose klokken 16.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Som det fremgår af ovenstående grafik, bliver det varmest i de østlige landsdele og Sydjylland. Nær kyster med pålandsvind holder temperaturerne sig under 15 grader.

Hvis man får lyst til en tur i vandet, vil man opleve køleskabstemperaturer. Havvandet omkring Danmark er mellem 5 og 8 grader.

Grå begyndelse på dagen

Mange steder i landet er onsdagen begyndt lige så smukt som tirsdagen sluttede, men i den nordlige del af landet er der mange skyer.

Det klare vejr har betydet, at der lokalt er let frost, mens temperaturen onsdag morgen er omkring 6 grader.

Prognose klokken 10.30.
Prognose klokken 10.30.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Der går gradvist huller i skyerne, men i formiddagstimerne vil det være mest skyet i Nordjylland. I eftermiddag vil skyer fortsat drille, men der bliver mere og mere plads til, at solen kan komme igennem.

Nyd onsdagen - vejrskifte i nat

Der er mange gode grunde til at nyde onsdagens vejr. Påskedagene byder på noget koldere vejr med kun omkring 10 grader i eftermiddagstimerne.

Prognose klokken 20.
Prognose klokken 20.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Årsagen er en koldfront, der natten til Skærtorsdag løber ned gennem Danmark fra nord.

Allerede onsdag aften vil der komme tykkere skyer fra nord, og det kan stedvis dryppe i Nordjylland.