¨

Se, hvor vandet stiger - efterårsdag med forhøjet vandstand og kraftig blæst

Den står på blæst og forhøjet vandstand onsdag. Foto: Lynge Nielsen

Hele landet får en blæsevejrsdag, og på Lolland og Falster advares der om forhøjet vandstand.

I samarbejde med tv2.dk

De seneste dage har oktobervejret været meget behageligt. Temperaturen har sneget sig op over 15 grader, og luften har stået forholdsvis stille.

Onsdagen bliver helt anderledes med temperaturer kun lidt over de 10 grader, og samtidig vil det føles markant koldere på grund af en strid nordøstenvind.

Det vil stort set holde tørt, og særligt i Jylland kommer der også meget sol. Det betyder, at i læ kan man godt nyde vejret, men ellers er fornemmelsen af vejret helt anderledes end de foregående dage.

Voldsomst på Bornholm

Bornholmerne oplever det mest voldsomme efterårsvejr, som står på hele dagen.

Fra morgenstunden måles der hård kuling i middelvind, og de kraftigste vindstød, målt på Hammer Odde, er 21,9 meter per sekund. Det er stormende kuling, som er niveauet lige under storm, som begynder ved 24,5 meter per sekund.

Den kraftige nordøstenvind har allerede skubbet en del vand fra Østersøen mod de sydlige egne af Danmark. Onsdag morgen var vandstanden nået op omkring 75 centimeter over det normale ved Falster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Observationer af vandstand onsdag morgen klokken 7 Foto: Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Vandstanden vil stige de næste timer og kulminere i eftermiddag. Her kan man forvente vandstande omkring en meter over det normale mange steder i Syddanmark. Det er mindre end tidligere prognoser og derved gode nyheder for kystnære områder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App