Særlig vejrsituation giver Danmark det bedste sommervejr i Europa

Det varme sommervejr fortsætter - og der er ingen ende i sigte. Det skyldes helt særlige vejrforhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmarks 31. sommerdag i 2018 er allerede torsdag eftermiddag en realitet, og det forrygende sommervejr ser ud til at fortsætte ufortrødent den næste lange periode.

Alene dét at have 31 sommerdage i slutningen af juni er helt uhørt, og formentlig et rekordhøjt antal så tidligt på sommeren. Ikke nok med det, så er der allerede lokale varmebølger flere steder i Danmark.

Højtryk giver Danmark det bedste vejr i Europa

I normale somre får vi vinden fra vestlige retninger, hvilket giver os omskifteligt vejr med regn, byger og solskin i vekslende perioder. 

Samtidig vil dagtemperaturerne i juni til august normalt befinde sig på mellem 19 og 20 graders varme.

Sådan kommer det dog ingenlunde til at gå det næste stykke tid - et stort højtryk bygges op nær Danmark, og det holder fronter med regn, skyer og lavere temperaturer på god afstand.

Det giver os knastørt og varmt sommervejr i minimum den næste uges tid og formentlig også længere endnu.

Nedbør over Europa de næste seks dage - i området omkring Danmark falder der ikke en dråbe regn som følge af et større højtryksområde. Foto: TV 2 VEJRET
Nedbør over Europa de næste seks dage - i området omkring Danmark falder der ikke en dråbe regn som følge af et større højtryksområde. Foto: TV 2 VEJRET

De fleste dage vil det være med dagtemperaturer på cirka 25 grader, men i løbet af næste uge kan temperaturen igen stige op mod hele 30 graders varme.

Så længe højtrykket befinder sig i Danmarks nærhed, vil det ustadige vejr blive holdt på behørig afstand.

Det forrygende sommervejr vil ingen ende tage. Foto: TV 2 VEJRET
Det forrygende sommervejr vil ingen ende tage. Foto: TV 2 VEJRET

Samtidigt er det ustadige vejr rykket til andre dele af Europa, hvor man blandt andet i Middelhavsområdet skal se frem til mange eftermiddagsbyger, 'køligere' vejr på 24-28 grader og mere blæst end normalt.

Vi fik allerede den første bølge af ekstrem sommervarme i maj, som endte med at blive den varmeste af sin slags i dansk vejrhistorie.


Nyhedsoverblik