Sådan rammer sommerlig varme Danmark

Varm luft fra den spanske halvø har sat kursen mod Danmark, og senere på ugen kan vi få sommerlige varmegrader i store dele af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er det med at finde shorts og solbriller frem, for sommerlig varme er på vej mod Danmark senere på ugen med op til 25 grader.

Vi skal dog lige have en front til at passere os, så efter en skyet og stedvis noget våd tirsdag begynder solen at bryde igennem skyerne onsdag i en lunere luft med temperaturer på over 20 grader. 

Det er luft helt nede fra den spanske halvø, som banker på, og torsdag slår den sommerlige varme for alvor igennem.

Her er det meget sandsynligt, at vi får 18-23 grader i store dele af landet, mens man kan være heldig at komme op på hele 25 grader i Jylland og muligvis også på Sjælland.

Nyder forsmagen på rigtigt sommervejr

Varmest bliver det i et strøg fra Vesthimmerland og ned til Midtjylland, som på kortet her, men der er også en god mulighed for 24-25 grader i det vestlige Sønderjylland i henhold til andre prognosemodeller.

Der kan samtidig komme nogen eller meget sol, så det er med at komme ud at nyde forsmagen på rigtigt sommervejr. 

Regn og torden truer dog vestfra, så det ender sandsynligvis med en våd omgang i Jylland ud på eftermiddagen og til aften, og bygerne kan blive hængende til fredag.

Her er luften dog fortsat relativ varm, og man har endnu en chance for sommerlige varmegrader på Sjælland.