Sådan kan skybrud ramme Danmark resten af dagen

Der er risiko for skybrud i store dele af landet lørdag eftermiddag og aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom lørdag er startet pænt i dele af landet, så bevæger et lille lavtryk med en del kraftige byger sig op over Danmark fra sydvest.

Det har allerede hele formiddagen givet adskillige byger over store dele af Jylland, men som eftermiddagen skrider frem, kommer der efterhånden en del byger til en større del af landet.

Prognoserne viser lørdag ved middagstid, at der kan komme flere byger end først antaget. Desuden kan flere af bygerne også blive kraftigere, end det tidligere så ud til.

Det betyder, at der over store dele af de østlige egne også kan være risiko for skybrud i eftermiddags- og aftentimerne. 

Samlede mængde nedbør frem til søndag klokken 1. Der kan være store lokale forskelle i nedbørsmængderne.
Samlede mængde nedbør frem til søndag klokken 1. Der kan være store lokale forskelle i nedbørsmængderne. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Desuden kan bygerne være med både torden og hagl, når de passerer forbi.

Samlet set kan der - inden lørdagen er forbi - være faldet op mod 30 millimeter regn, hvor der kommer mest. Det er dog særdeles svært at vurdere hvor der kommer allermest regn, da byger i sagens natur falder meget lokalt. 

Opdateret varsel fra TV 2 VEJRET. I de orange områder kan der i de nævnte tidsintervaller være risiko for skybrud.
Opdateret varsel fra TV 2 VEJRET. I de orange områder kan der i de nævnte tidsintervaller være risiko for skybrud. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Det betyder også, at nogle kan få meget store mængder regn, mens man blot få kilometer væk kan komme næsten tørskoet gennem dagen.

Udsigten til flere - og kraftigere - byger, har fået TV 2 VEJRET til at udsende et nyt varsel, som gælder for en større del af landet. 

I øjeblikket er der størst sandsynlighed for at undgå skybrud over Fyn, samt den nordøstlige del af Jylland. Detaljerne kan ses i varselskortet ovenfor.