Sådan breder regn og tøsne sig ind over Danmark i aften og i nat

Vinteren er endnu ikke endegyldigt forbi. Når et lavtryk i nat passerer tværs igennem Danmark, så kommer det nemlig med både regn og sne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu gik det lige så godt. Torsdagen blev årets hidtil varmeste dag og solen skinnede så man rigtig kunne mærke, at foråret var over os.

Men vi er dog ikke længere fra vinteren end at det kolde vejr med frost og sne undertiden stadig kan vise sig - og det får vi at føle nogle steder sent i aften og i nat.

Efter at en koldfront i nat passerede Danmmark strømmer kølig luft med en blanding af sol og byger i dag ind over landet fra vest.

Bygerne har været med både regn, hagl og torden, men det kan blive mere vinterligt endnu.

Sent i aften og i nat skal et lille lavtryk nemlig passere tværs hen over den sydlige del af Danmark, og det kan nogle steder give slud eller sågar tøsne.

Regn kan gå over i slud eller tøsne

Nedbørområdet, som du kan se i prognosen ovenfor, ventes at ramme Sydvestjylland i aften med regn, men som lavtrykket bevæger sig videre mod øst ind over Danmark, så kan regnen i den nordlige del af nedbørområdet stedvis gå over i slud eller tøsne.

Her er luften nemlig en anelse koldere, og det kan ved temperaturer blot lige over frysepunktet give rigtigt vintervejr. 

Sneen vil især kunne falde i et ret smalt bælte tværs hen over landet fra den sydlige del af Midtjylland til Midt- og Nordsjælland, men det er usikkert hvor langt mod nord dette bælte vil bevæge sig.

Især der hvor nedbøren til tider falder lidt kraftigere kan den gå over i slud eller tøsne.

Lad dog blot kælken stå

Under alle omstændigheder kan man dog godt lade kælken blive i redskabsskuret, og sneskovlen kommer nok ej heller i brug særlig mange steder. 

Selvom der kan falde 2-5 mm nedbør som tøsne, så vil meget af sneen nemlig smelte på jorden. Lørdagen byder i øvrigt efterfølgende på temperaturer mellem 4 og 7 grader, så hvis man vil opleve den måske sidste rest af vintervejret, så er det i nat man skal slå til. 

Se prognosen her.