¨

Risiko for skybrud over Danmark tirsdag

Arkivfoto.

Der er risiko for skybrud og torden i store dele af Danmark fra sent tirsdag eftermiddag og frem til natten til onsdag.

I samarbejde med tv2.dk

Kraftige regn- og tordenbyger ventes at kunne ramme dele af Danmark tirsdag eftermiddag og aften, og der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød.

TV 2 VEJRET har derfor udsendt et varsel for skybrud gældende fra klokken 16 tirsdag eftermiddag og frem til klokken 3 natten til onsdag.

Risikoen er størst fra Sønderjylland og op gennem Jylland samt Fyn, dele af Vest- og Sydsjælland, samt Lolland og Falster, og her gælder varslet i perioden tirsdag klokken 16 til 21.

Resten af Sjælland kan også blive ramt af kraftige byger, men her vurderer vi på TV 2 VEJRET, at risikoen for skybrud er mindre på baggrund af de seneste prognoser. 

Byger dannes i varm og fugtig luft foran en koldfront

De kraftige byger dannes i en varm og fugtig luft på forsiden af en koldfront, som i løbet af tirsdag aften og den følgende nat skal bevæge sig hen over Danmark fra vest. 

Der er risiko for skybrud, torden og kraftige vindstød, når intense byger ventes at ramme store dele af landet tirsdag eftermiddag og aften. Foto: TV 2 Vejret

Læs også Fem gode råd til sikring mod skybrudsskader

Luften foran koldfronten er meget ustabil, og derfor kan der blive dannet talrige og kraftige byger, som også ventes at kunne give vindstød af stormende kuling sammen med den intense regn.

Vær opmærksom på, at skybrud i sagens natur er vanskelige at forudsige præcist, og de vil altid være lokale i det varslede område. Varslet skal tolkes som en forhøjet risiko for, at man kan blive ramt inden for varslingsområdet.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App