¨

Risiko for skybrud og torden flere steder i landet

Et risikovarsel udstedes, når der er mere end 20 procents risiko for skybrud, mens et rigtigt varsel kræver mere end 30 procents risiko. Foto: Erik Johansen

Tirsdag kan blive præget af skybrud og torden i hele det sydlige Danmark og på Bornholm.

I samarbejde med tv2.dk

Tirsdag kan det flere steder i landet blive en våd affære. TV 2 Vejret har udstedt risikovarsel for torden og skybrud på Bornholm og i den sydlige del af Danmark.

Risikovarslet for Bornholm gælder i de tidlige morgentimer og frem til middag - fra klokken 5.00 til 12.00 - mens det for det sydlige Danmark op til Esbjerg, henover det meste af Fyn, Lolland-Falster og en stor del af Sjælland gælder hen over eftermiddagen.

Kriteriet for skybrud er 15 millimeter regn på 30 minutter.

Et risikovarsel udstedes, når der er mere end 20 procents risiko for skybrud, mens et rigtigt varsel kræver mere end 30 procents risiko. I begge tilfælde skal der derudover være flere meteorologiske parametre, der peger i retning af uvejr, forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Peter Tanev. 

I praksis vil svare til, at der udsendes et decideret varsel, når der er mere end 50 procents sandsynlighed for torden og skybrud, siger han.

Det betyder også, at det formentlig ikke vil blive skybrud og torden over alt i de truede områder, men risikoen er trods alt så stor, at den bør tages i betragtning, hvis man planlægger aktiviteter udendørs.

Her kan du blive ramt af skybrud tirsdag. Foto: TV2 Vejret / Grafik

For Bornholm spiller øens størrelse også en rolle. Lige nu ser det ud til, at øen vil blive ramt, men der skal kun en lille forskydning til, før bornholmerne slipper for uvejret.

- Der er den usikkerhed ved Bornholm, at der er knap 50 kilometer fra den ene spids til den anden, så selvom modellen lægger skybruddet lige oven i, skal det ikke forrykke sig ret meget, før Bornholm går fri, siger Peter Tanev.

I TV 2 Vejrets app kan du altid se, om det område, du befinder dig i, er omfattet af en varsling.

I TV 2 Vejrets app kan du altid se, om der er risiko for skybrud i nærheden.  Foto: TV 2

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App