¨

Regn- og tordenbyger har ramt de sydøstlige egne

I øjeblikket har regn- og tordenbygerne sluppet sit tag over landet, og indtil videre er der faldet mest i Gedser på det sydligste Falster, hvor der i alt er faldet 9,0 mm regn. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Et stort område med regn- og tordenbyger har bevæget sig op over den sydøstlige del af landet.

I samarbejde med tv2.dk

Her til morgen har et område med regn- og torden bevæget sig op over den sydøstlige del af landet fra det nordlige Tyskland.

Lynaktiviteten er dog aftaget i takt med at bygeområdet bevægede sig ud over køligere vand, og derfor er der mange steder blot faldet regn - som altså ikke alle steder har været ledsaget af lyn og torden.

Området med regn- og tordenbyger er dannet i ustabil varmluft over Tyskland.

I løbet af dagen kan temperaturen over de østlige egne nå 25 lummervarme grader, samtidigt med at flere kraftige byger i dagens løb kan ramme landet.

I øjeblikket har regn- og tordenbygerne sluppet sit tag over landet, og indtil videre er der faldet mest i Gedser på det sydligste Falster, hvor der i alt er faldet 9,0 mm regn.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for aquaplanning.
  • Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Kilde: TV 2 VEJRET

Læs også Lummer sommervarme kan give regn- og tordenbyger over Danmark

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App