¨

Regn og torden har kurs mod Danmark: Sådan rammer det

Foto: TV ØST

Foto: Rene Knudsen

1 af 2

Efter en varm og sommerlig torsdag truer et regn- og tordenvejr Danmark i aften og i nat. Tordenvejret kan måske give lokale skybrud.

I samarbejde med tv2.dk

Når den sidste pølse ligger ensom tilbage på grillen efter en sommerlig torsdag og en hyggelig grillaften, så kan det være, at det begynder at rumle i det fjerne.

I hvert fald hvis du bor i den vestlige del af Jylland, for det er nemlig herfra at et område med regn- og tordenbyger i løbet af aftenen og natten breder sig ind over landet.

En koldfront skal nemlig i de mørkere timer gøre det af med den sommervarme, som i dag kan sende temperaturen op tæt på 25 grader dér, hvor det bliver varmest.

Koldfronten med regn- og tordenbygerne ser ud til at ramme Syd- og Vestjylland først midt på aftenen og herefter sætte kursen østover, hvor man i nat en overgang kan få ganske intens regn og torden. Du kan se prognosen for bygerne i animationen herunder.

Kan give lokale skybrud

Tordenvejret kan lokalt være ledsaget af skybrud - det vil sige mere end 15 mm regn på en halv time - og denne risiko er sandsynligvis størst i den sydlige halvdel af Jylland samt på Øerne med undtagelse af Bornholm. 

Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen Foto: Tom Poulsen

Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen Foto: Michella Nielsen

Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen Foto: Stine Ingebrigtsen

Langt de fleste steder får man dog mindre mængder nedbør, der formentlig summerer sig op til mellem 5 og 10 mm inden regn- og tordenvejret har forladt landet i morgen tidlig.

Tredje omgang på ti dage

Koldfronten med regn og torden bliver den tredje over Danmark på kort tid. Både tirsdag og fredag i sidste uge blev landet ramt af regn, torden og lokale skybrud. 

Læs også Stort tordenvejr tirsdag havde hagl og skybrud med

I fredags den 9. juni gav et skybrud hele 38,4 mm regn på 30 minutter i Vejle, og byen fik intet mindre end 60 mm regn i alt alene i løbet af fredags-døgnet.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kilde: TV 2 Vejret
I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App