¨

Regeringens stresspanel anbefaler lukning af Forældreintra

Forældreintra stresser både forældre, lærere og elever, mener regeringens stresspanel, som er klar til at skrotte. Foto: TV ØST

Forældreintra stresser lærere, elever og forældre, siger formanden for regeringens stresspanel, der består af 11 eksperter.

I samarbejde med tv2.dk

Luk Forældreintra og drop den kommende afløser for det.

Sådan lyder budskabet fra Anette Prehn, formand for regeringens stresspanel, i Politiken.

- Problemet er, at Forældreintra i dag stresser både forældre, lærere og elever, fordi det er præget af meddelelsesforurening. Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og aflyse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra, siger Anette Prehn til Politiken.

- Der kommer beskeder om alt og intet. Det lægger et markant og unødigt pres på mange børnefamilier, uddyber Anette Prehn til TV 2.

Stresspanelet er et udvalg bestående af 11 eksperter. Det blev nedsat af regeringen i sommer.

Panel: Genindfør kontaktbog

Stresspanelet anbefaler i stedet, at man genindfører tidligere tiders kontaktbog, hvor forældre og lærere skriver håndskrevne beskeder til hinanden. Hvis det ikke kan lade sig gøre, foreslår panelet, ifølge Politiken, som en plan B, at forældrene højst tjekker intranettet to gange om ugen, og at der kun skal være to forældrearrangementer om året.

Danmarks Lærerforening støtter anbefalingen fra panelet, skriver Politiken.

Overfor TV 2 kalder Rasmus Edelberg, formand for Skole og Forældre, panelets anbefaling for et vigtigt indspark i debatten.

- Det er jo en åben dør i og med, at der en afløser på vej. Men de peger på noget centralt, når mange forældre føler et sindssygt pres. Det kan vi gøre bedre, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App