Prognose viser masser af regn på vej til Danmark

Ustabil og fugtig luft kan give kraftige byger i næste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Står den seneste prognose fra det fælleseuropæiske meteorologiske regncenter i England til troende, har vi langt om længe udsigt til store mængder regn herhjemme.

Der kan ske inden for de næste 10 dage, og især tirsdag og onsdag i næste uge ser våde ud.

Og mange danskere vil sikkert synes, det er tiltrængt med regn, mens en ligeså stor gruppe nok stadig nyder det tørre og varme sommervejr.

Varm, fugtig og stabil luft fra øst

Overordnet set ændrer vejret sig ikke nævneværdigt de næste tre dage, hvor vi har udsigt til ret solrigt, varmt og stort set tørt vejr. 

Prognosen fra det fælleseuropæiske regncenter har over de næste 10 dage mere end 30 millimeter regn til dele af Danmark.
Prognosen fra det fælleseuropæiske regncenter har over de næste 10 dage mere end 30 millimeter regn til dele af Danmark.
Foto: TV 2 Vejret

Temperaturen vil dog være jævnt stigende efter en lørdag, som byder på det køligste vejr i den næste uges tid.

Tirsdag og onsdag strømmer varm og fugtig luft ind over Danmark nær jordoverfladen, mens relativt kølig luft befinder sig i stor højde.

Derved skabes en ustabil vejrsituation, hvor kraftige regn- og tordenbyger kan trives.

Stedvis kan der falde mellem 10 og 20 millimeter regn fra tirsdag eftermiddag til torsdag eftermiddag, og senere i næste uge strømmer endnu mere ustabilt vejr ind over Danmark, så vi samlet set kan få over 30 millimeter og lokalt endda op mod 70 millimeter.

Det er især Østjylland, Fyn, Sjælland, Lolland og Falster, som kan blive ramt af regnvejret.

Regnmængder er usikre, men det er sikkert, at det varme vejr fortsætter

Regnmængderne er dog usikre, for der er tale om en beregning, der gentages flere gange i døgnet i takt med, at nye vejrobservationer bliver tilgængelige. 

Næste beregning, som er tilgængelig i aften (fredag), kan meget vel se anderledes ud, og den tilsvarende amerikanske prognose har da også en lidt anden udvikling.

Prognoserne er dog enige om, at vejret kan blive mere ustabilt - og varmt - i næste uge.

Intet tyder til gengæld på, at det bliver køligt det næste lange stykke tid.