¨

Prognose: Regn og torden på vej mod Danmark

Tordenbygerne ramte onsdag flere steder i både Storbritannien, Holland og Tyskland, hvor de gav anledning til store hagl og oversvømmelser. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Regnvejr, bulder og brag bevæger sig ind over Danmark torsdag eftermiddag, aften og nat.

I samarbejde med tv2.dk

Det er især i de nordlige og østlige egne, at man kan se frem til en lun grillaften på terrassen med solen bag de slørende skyer.

Mod sydvest i landet begynder regn- og tordenbyger nemlig at trænge sig på, og her kan en planlagt grillaften let blive ledsaget af bulder og brag.

Rammer først Sydvestjylland

Regn- og tordenbygerne når frem til de sydvestlige egne torsdag eftermiddag, og de breder sig herefter mod nord og øst til resten af landet, som kan se frem til det våde vejr i løbet af aftenen og natten.

Inden da får man mange steder en sommerlig dag med op til 24 grader. 

Læs også Solskin og op til 24 grader: Her får man en sommerlig torsdag

Du kan se nedbørprognosen fra torsdag klokken 10.00 til fredag kl. 06.00 i animationen ovenfor.

Tordenbygerne hænger sammen med en frontzone, som skal op over landet fra sydvest. Bagpå dén strømmer en anelse køligere luft de næste dage ind over Danmark fra sydvest og syd.

Kan lokalt blive kraftige

Der er risiko for, at bygerne kan blive ganske kraftige med skybrudsagtig regn. Det kan lokalt give store mængder regn på kort tid.

Tordenbygerne ramte onsdag flere steder i både Storbritannien, Holland og Tyskland, hvor de gav anledning til store hagl og oversvømmelser. 

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 millimeter regn over en periode på maksimalt seks timer.
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 millimeter regn over en periode på maksimalt 30 minutter.
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.
  • Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Kilde: TV 2 VEJRET
I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App