Politiet gennemfører stor fartkontrol på Sjælland og øerne

I denne uge vil politiet have ekstra fokus på fartkontrol i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister med en hang til at træde speederen i bund skal være ekstra opmærksomme i den kommende uge.

Fra tirsdag den 18. april og en uge frem vil politiet nemlig gennemføre fartkontroller i hele landet.

Det oplyser Rådet For Sikker Trafik.

Formålet med den øgede kontrol er at minde bilisterne om, at de skal holde øje med deres fart, forklarer Søren Ørsted Pedersen, pressechef hos Rådet for Sikker Trafik til TV Midtvest.

- Der er nogen, der kører for stærkt helt bevidst. Og så er der dem, der glemmer at holde øje med farten, og det er dem, som vi forsøger at minde om at holde øje med deres fart. Vi ved, at når folk er klar over, at der er fartkontrol, så sænker de farten, forklarer han

Ønsker ikke at fange mange

Rådet for Sikker Trafik har selv være ude på deres Facebookside og advare om den øgede fartkontrol. Og det er en helt bevidst, at man advarer bilisterne på forhånd siger Søren Ørsted Pedersen til TV Midtvest. 

- Vi har intet ønske om at fange mange. Tværtimod ønsker vi, at advarslerne kan få danskerne til at sætte farten ned. Politiet plejer også selv at advare. De ønsker ikke at skulle ringe på døren hos pårørende med den værste nyhed, man kan give, siger han.

Den øgede fartkontrol kommer i kølvandet på kampagnen ’Sænk Farten,’ der blandt andet også har affødt ekstra skiltning på veje rundt om i landet med teksten: Sænk farten – før det er for sent.