Opklaring med masser af sol på vej ned over Danmark

Vi har udsigt til gradvist mere sol hen over dagen, men inden det klarer op alle steder, kan man blive ramt af en byge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er det igen vejr til at finde solbrillerne frem, for efter en fredag med skyer, regn og blæst, er en opklaring med solrigt vejr på vej ned over Danmark fra nord.

Eftermiddagen bliver decideret flot, hvor man især sidst på eftermiddagen får næsten skyfrit vejr i hele landet.

Allerede til morgen er det dog klart flere steder, især i det nordøstlige Jylland og på Bornholm, men der er også drivende skyer og byger enkelte steder i Jylland.

Det klare vejr får dog gradvist overtaget, så man ved middagstid har solrigt vejr i den nordlige halvdel af Jylland, mens den sydlige halvdel af Jylland og Øerne har noget mere skyet vejr med spredte byger.

Enkelte over Lolland og Falster

I løbet af eftermiddagen forsvinder langt de fleste skyer mod syd, og sidst på eftermiddagen kun enkelte byger omkring Fyn, Lolland og Falster. 

Mens vejret bliver gradvist pænere på landsplan, vil det fortsat være noget blæsende med en jævn til hård vind fra nordvest og ved kysterne op til kuling.

Vinden er dog også en del af forklaringen på, at vejret bliver pænt. Luften, som strømmer ned over os, har nemlig været en tur over de norske fjelde, og det tørrer den ud, så vi efterhånden kan få klart vejr.