Op til 30 grader i dag - men så venter torden og lokale skybrud

En front fra vest vil i eftermiddag give lokale skybrud i Jylland, og senere måske også længere østpå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste fem dage er det blevet varmere dag for dag, og i dag kulminerer varmen med op til 30 grader, før en koldfront får sommervejret til at vende.

Prognose klokken 10.
Prognose klokken 10. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

I de østlige egne er dagen begyndt med flere skyer end de foregående dage, men det vil alligevel holde tørt de fleste steder i formiddag. Det er meget varmt, og morgentemperaturerne ligger mellem 15 og 20 grader.

Prognose af temperatur lørdag klokken 14.
Prognose af temperatur lørdag klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Allerede midt på formiddagen når vi over 25 grader, og får herved den 11. meteorologiske sommerdag i år. Fredag nåede vi op på 29,2 grader i Vestjylland, og måske kan vi i dag måle 30 grader og herved få årets første tropedag.

Eftermiddag med tordenbyger og 30 millimeter regn

I eftermiddag vil en koldfront fra vest betyde, at der dannes kraftige tordenbyger i Jylland. Tordenbygerne kan lokalt give skybrud med størst risiko i Syd- og Vestjylland.

Prognose klokken 15.
Prognose klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Ved skybrud falder der mindst 15 millimeter regn på 30 minutter, og kloaknettet har svært ved at følge med. Det kan derfor føre til stedvise oversvømmelser. Du kan her se, hvor det regner netop nu.

I forbindelse med de kraftigste byger kan der i dag falde mellem 25 og 35 millimeter regn.

Prognose klokken 18.
Prognose klokken 18. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Sidst på eftermiddagen vil den kraftige linje med regn også nå Fyn, og en større del af landet kan forvente tordenbyger.

Prognose klokken 21.
Prognose klokken 21. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Øst for Storebælt vil det langt de fleste steder holde tørt frem til i aften. Herefter vil der også stedvis komme regn og torden, men ikke i samme omfang som vestpå.

Efter koldfronten er passeret, bliver det betydeligt koldere. Søndag kan man forvente omkring 20 grader i Jylland og op til 24 grader i de østlige egne.