Onsdag fortsætter med barskt vejr

Der kan falde yderligere 20-25 millimeter og være vindstød af stormstyrke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det særdeles våde og blæsende vejr vi oplevede tirsdag, fortsætter uden ophold onsdag.

Et for årstiden meget kraftigt lavtryk befinder sig direkte over Danmark, og det slynger fronter med regn og byger rundt om sig i en spiralerende bevægelse mod uret.

Derudover blæser det kraftigt på den sydlige side af lavtrykket, og onsdag formiddag vil vinden i den sydlige del af Danmark tiltage yderligere.

En halv måneds regn og vindstød af stormende kuling

Siden mandag aften, hvor lavtrykket gjorde sin entré i den vestlige del af Danmark, er der faldet op mod 26,5 millimeter regn i Aggersund. Alene i tirsdagsdøgnet faldt der 19,3 millimeter i Ødum i Østjylland, hvor der kom mest. Lokalt kan der endda været faldet endnu mere.

Lavtrykket ligger lige over Danmark hele onsdagen og giver regn en stor del af dagen.
Lavtrykket ligger lige over Danmark hele onsdagen og giver regn en stor del af dagen. Foto: TV 2 VEJRET

Til gengæld er der store forskelle i nedbørmængderne, og visse steder i Danmark er der kun faldet mellem tre og fem millimeter.

I en almindelig maj måned kan der i gennemsnit forventes 47,3 millimeter regn fordelt over hele landet, hvilket understreger, at nedbørmængderne det seneste knap halvandet døgn er ganske store.

Det sidste døgn har også budt på masser af blæst - først over den nordlige del af Jylland, og senere over den sydlige del af Danmark.

Samlede nedbørmængder fra onsdag morgen og frem til torsdag klokken 8.
Samlede nedbørmængder fra onsdag morgen og frem til torsdag klokken 8. Foto: TV 2 VEJRET

Mest blæsende har det været ved Gedser, der er Danmarks sydligste sted, hvor middelvinden har nået hård kuling med 18,3 meter per sekund. Samme sted har vindstødene været oppe på 22,7 meter per sekund, hvilket svarer til stormende kuling.

Til sammenligning begynder storm ved 24,5 meter per sekund.

Mere regn og blæst på vej

Lavtrykket er dog slet ikke færdig med at dominere vores vejr.

Hele onsdagen igennem vil regnen sile ned i store dele af Danmark, men vil samtidig falde i bygeagtig form, hvilket resulterer i store lokale forskelle i nedbørmængderne.

Vindstødene kan nå stormstyrke over den sydøstlige del af Danmark onsdag formiddag.
Vindstødene kan nå stormstyrke over den sydøstlige del af Danmark onsdag formiddag. Foto: TV 2 VEJRET

Nogle steder kan der falde yderligere 20 millimeter det næste døgn, mens man andre steder slipper med omkring fem millimeter.

Over den sydlige del af landet tiltager vinden yderligere og en kort overgang kan vindstødene nå stormstyrke over den sydlige del af Falster.

Derimod vil der være rolige vindforhold over den nordlige halvdel af Danmark, hvor man så at sige befinder sig i 'lavtrykkets øje'.

Torsdag bliver det fortsat ustadigt vejr, og først fra fredag vil der for alvor være plads til også at se solen.