Ny vejrtype på vej - rekord bliver måske ikke slået alligevel

Et vejrskifte vil de kommende fem dage give et lidt mildere vejr, men samtidig vil vinden få det til at føles koldere, end det er.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste dage har været præget af en nord- og nordøstlig vind, hvilket har givet klart og lyst vejr, men også kulde og nattefrost. Nu skifter vejret med mildere vinde på vej, hvilket vil præge vejret de kommende fem dage. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

- Vi får overvejende en ret tør uge. Det bliver varmere, men på grund af vindstyrken tror jeg ikke, at mange vil føle det som specielt lunt. Til gengæld ser det ud til, at de mest bastante fronter går uden om landet, siger han.

Når vindretningen går over i vest og sydvest på den her årstid betyder det mildere vejr i form af højere temperaturer, men også mange skyer der vil give et mørkere vejr. Solen vil kunne kigge frem, men for det meste vil himlen være dækket af skyer.

Selvom temperaturerne stiger til seks til otte grader, vil vindstyrken blive op til hård eller kuling, og det vil mange steder få det til at føles koldere, end termometeret viser.

Vejrskiftet bliver et foreløbigt farvel til nattefrosten.

Temperaturen om natten vil de kommende dage ligge på to til fem grader. Temperaturen om natten vil blive holdt oppe af de mange skyer, der vil holde på varmen som en dyne over Jorden.

Selvom temperaturerne ser høje ud for en slut-december/start-januar, vil vindstyrken få det til at føles koldere. Foto: TV 2
Selvom temperaturerne ser høje ud for en slut-december/start-januar, vil vindstyrken få det til at føles koldere. Foto: TV 2

Regntøjet kan man i hvert fald godt pakke væk. Efter lidt småregn i Jylland i løbet af søndag, ser det overvejende tørt ud de kommende fem dage.

Netop nedbøren er også særligt spændende af en helt anden årsag. Vi har længe ligget på grænsen til at slå den hidtidige nedbørsrekord fra 1999 på 905 millimeter, men med de nuværende prognoser er det tvivlsomt, at det kommer til at ske.

- Jeg bliver mere og mere i tvivl om nedbørsrekorden. Jeg tror simpelthen ikke, vi får den, siger Sebastian Pelt.

På et normalt år falder der gennemsnitligt 712 millimeter regn.