Nu står Emilie Mengs veninder frem: Man er helt tom indeni

Fire veninder til 17-årige Emilie Meng, som blev fundet dræbt juleaftensdag, står nu frem. De håber, de kan medvirke til, at gerningsmanden fanges.

Tema: Drabet på Emilie Meng
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag den 9. juli var en lun sommerdag i skolernes sommerferie. Emilie Meng og hendes klassekammerater fra 1.R på Slagelse Gymnasium havde netop overstået årets eksaminer.

- Alle var gået videre, og vi var rigtig glade alle sammen. Så det var bare en god start på sommeren, fortæller Emilie Mengs veninde, Tine.

quote Man var bare helt tom indeni, for det var bare det her, man havde gået og frygtet

Sara, veninde til Emilie Meng

- Vi havde aftalt, at det her skulle blive den bedste sommer, og vi skulle i hvert fald kreere en masse gode minder sammen, fortsætter veninden Sara.

Men det skulle vise sig at blive alt andet end en god sommer for de fem veninder.

Alt føles tomt

Søndag den 10. juli 2016 om morgenen forsvinder 17-årige Emilie Meng fra Korsør sporløst på vej hjem efter en bytur i Slagelse.

Både politi og hundredevis af frivillige leder efter den 17-årige. Og i mere end fem måneder er der ingen, der ved, hvad der er sket med den unge pige. 

Men juleaftensdag finder en hundelufter liget af Emilie Meng i en sø ved Regnemarks Bakke i Borup, der ligger godt 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun sidst blev set i live. Politiet slår hurtigt fast, at Emilie Meng har været udsat for en alvorlig forbrydelse.

- Man var bare helt tom indeni, for det var bare det her, man havde gået og frygtet, husker Sara.

Skrev med Emilie op til drabet

Ingen af de fire veninder var med i byen den aften, da Emilie Meng forsvandt. Men veninden Signe skrev med hende på telefonen helt frem til halvanden time, før Emilies telefon gik ud.

Emilie Meng skrev SMS-beskeder til sin bedste veninde Signe, kort inden hun forsvandt den 10. juli 2016.
Emilie Meng skrev SMS-beskeder til sin bedste veninde Signe, kort inden hun forsvandt den 10. juli 2016.
Foto: Privatfoto / TV 2
Før Emilie Meng forsvandt, så hun og de fire veninder fra HF-studiet Tine, Signe, Sara og Laura frem til det, der skulle blive 'den bedste sommer'.
Før Emilie Meng forsvandt, så hun og de fire veninder fra HF-studiet Tine, Signe, Sara og Laura frem til det, der skulle blive 'den bedste sommer'.
Foto: Privatfoto / TV 2

- Nogle gange har jeg det stadig, som om jeg ikke har forstået det. Det var så svært at forstå, at hun bare var væk, og at der ikke var nogen, der vidste, hvad der var sket, siger Signe.

Politiet arbejder fortsat intenst med efterforskningen. Men her godt syv måneder efter Emilie Meng forsvandt, er gerningsmanden stadig på fri fod. Og det gør Emilie Mengs veninder utrygge.

quote Vi håber, at vi ved at stå frem, måske kan få nogle nye vidner eller nye spor frem

Signe, Emilie Mengs veninde

- Det er rigtig skræmmende at vide, at der går en eller flere rundt derude, der har slået vores veninde ihjel. Det er svært at sætte sig ind i. Det er rigtig ubehageligt at tænke på, siger Laura.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan gøre en forskel på en eller anden måde. Det kan jo godt virke lidt håbløst nogle gange, altså lige meget hvad man gør, så kan vi jo ikke få Emilie tilbage. Men vi håber, at vi ved at stå frem, måske kan få nogle nye vidner eller nye spor frem, slutter Signe.

Emilie Mengs veninder har ikke ønsket at få deres efternavne frem, men de er redaktionen bekendt.

Torsdag aften klokken 20.50 viser TV 2 kriminalmagasinet Station 2, hvor du blandt andre kan møde Emilie Mengs fire veninder, der står frem for første gang. Du kan se programmet på TV 2 Play fra klokken 19.