¨

November slutter med masser af sol

Lav vintersol. Foto: Michael Bernstorff / Privatfoto

Fredag, lørdag og søndag bliver solrige.

I samarbejde med tv2.dk

Weekenden giver næsten lige så meget sol som hele november indtil nu.

Sølle 24,9 timers solskin har vi foreløbig fået i november, og kun en enkelt dag står noteret for over tre timers landsdækkende solskin.

November er kendt som en grå affære, men 2019 har været mere elendig end normalt. Vi har foreløbigt fået under en times solskin i gennemsnit om dagen. Normalt tildeles landet 54 solskinstimer fordelt på månedens 30 dage.

De næste dage ser meget grå og våde ud, men vejret skifter gear natten til fredag. Herefter vil himlen se meget mere ud som på ovenstående billede.

Fredag vil en stor del af landet få solrigt vejr, men særligt i Nordsjælland og Nordjylland vil der være flere skyer. Alligevel kan det her også føles lysere end længe på grund af snebyger.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prognose af skydække fredag eftermiddag klokken 14.00. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Efter en blæsende fredag vil vinden lægge sig i weekenden, så vejret bedre kan nydes. Begge dage vil være med meget solskin, men om søndagen vil himlen i de sydlige egne antageligt blive mælkehvid på grund af højthængende skyer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prognose af skydække lørdag middag. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Søndag går vi ind i december, og solen når på sit højeste kun 13 grader over horisonten. Derfor skal der heller ikke mange skyer til, før solen bliver gemt.

Vi kan forvente cirka fem timers dagligt solskin ind over weekenden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Solopgang og solnedgang 1. december. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Selvom november har et gråt ry, så er december og januar årets mest solfattige måneder. Her kommer der normalt kun 43 solskinstimer, altså 11 timer færre end november.

Alligevel opleves vejret ofte bedre i december og januar. Det skyldes nok julens lysfest i december, og at vi går mod længere dage i januar. Derudover har vi også oftere et snedække, som lyser op.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App