Norge vil sætte Sjælland og Midtjylland på rød liste

Norges sundhedsinstitut har sat flere lande og områder på liste over røde lande. Det betyder, at rejsende fra disse områder skal i karantæne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis ikke kontakttallet falder, kommer Midtjylland og hele Sjælland med undtagelse af Hovedstadsregionen på Norges røde liste.

Det oplyser det norske Folkehelseinstitut (FHI), der svarer til den danske sundhedsstyrelse, ifølge det norske medie VG.

Det betyder, at personer fra disse områder ved indrejse til Norge skal i karantæne i ti dage fra den dag, man ankommer til Norge.

- FHI vurderer situationen i disse lande og områder fra dags dato til at kunne gå mod rødt i vores anbefalinger, som vi overleverede til regeringen mandag eftermiddag, siger afdelingsdirektør Line Vold.

Regler for indrejsekarantæne bliver opdateret i denne uge

Instituttet anbefaler også, at Polen, Malta, Island, Cypern, Færøerne og Holland ligesom de svenske regioner Östergötland, Blekinge, Värmland, Uppsala, Dalarna og Örebro kommer på den røde liste.

Det sker på grund af et stigende antal smittetilfælde i de pågældende lande og områder.

De norske bestemmelser for indrejsekarantæne skal opdateres denne uge, og det er i den forbindelse, at anbefalingerne er blevet givet.

Lørdag blev der i Norge registeret 83 nye tilfælde af coronavirus - det var den største stigning i antal bekræftet smittede på et enkelt døgn siden 20. april.

Den norske regering vil foretage nye vurderinger af smittesituationen i begyndelsen af september, hvor nye restriktioner eller lempelser kan komme på bordet.