Næste uge kommer et varmt pust med flere sommerdage

Når weekenden er ovre, kommer sommeren tilbage på kort visit.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en længere periode, hvor vejret har været holdt i nuancer af grå, er det sommerlige vejr på vej tilbage.

Næste uge kan byde på to til tre sommerdage med temperaturer på den generøse side af 25 grader.

- Frem til mandag vil det være lidt blæsende og gråt. Der kommer lidt regn lørdag, og det bliver mest blæsende søndag. Det er septembervejr på det jævne. Men så vender det, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Fra mandag aftager vinden, og så er der er sol til hele landet.

Temperaturen kommer til at ligge på 20 til 24 grader, og der er god mulighed for, at temperaturen lokalt kan runde de 25 grader, hvilket vil gøre dagen til en meteorologisk sommerdag.

Mandag bliver umiddelbart ikke en meteorologisk sommerdag, men det kræver blot, at en enkelt af de officielle målestationer sniger sig op på 25 grader. Det kunne godt ske i Sønderjylland. 
Mandag bliver umiddelbart ikke en meteorologisk sommerdag, men det kræver blot, at en enkelt af de officielle målestationer sniger sig op på 25 grader. Det kunne godt ske i Sønderjylland.  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

En meteorologisk sommerdag kræver mindst 25 grader målt på bare en af de officielle målestationer.

- Badevandet ligger stadig på 16 til 18 grader de fleste steder, så der skal nok også være nogen, der skal i vandet, siger Andreas Nyholm.

Temperaturene topper tirsdag med op til 27 grader.
Temperaturene topper tirsdag med op til 27 grader. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Dernæst følger tirsdag, der med ret stor sikkerhed bliver en meteorologisk sommerdag med over 25 grader mange steder. Det varme og solrige vejr vil tirsdag være udbredt til det meste af landet.

Temperaturen kommer til at ligge mellem 20 til 27 grader, alt efter hvor man befinder sig.

Det store spænd på syv grader skyldes, at havet nu er så koldt, at det vil holde temperaturen nede ude ved vandet.

- Det er klart, at man ikke skal stå ude ved kysten i pålandsvind og forvente 27 grader, men tirsdag ser klart ud til at blive højdepunktet i det her sommerpust, forklarer Andreas Nyholm.

Onsdag begynder kulden at bevæge sig ind over landet fra vest. Og så er det slut for denne gang.
Onsdag begynder kulden at bevæge sig ind over landet fra vest. Og så er det slut for denne gang. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Onsdag kommer temperaturen til at ligge mellem 20 og 26 grader, og dermed vil der også være tale om en meteorologisk sommerdag.

Efter onsdag er det slut for denne omgang. Dernæst peger prognoserne på faldende temperaturer, men måske stadig med en del sol.

Det er ikke helt unormalt med enkelte dage med over 25 grader i september. I gennemsnit har der været to meteorologiske sommerdage i september set over de seneste ti år.

I næste uge kommer der muligvis helt op til tre meteorologiske sommerdage.
I næste uge kommer der muligvis helt op til tre meteorologiske sommerdage. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET