'Mulle' inden DM-finale: - Det kan være sidste chance

Nykøbing Falster og København Håndbold spiller i dag tredje og afgørende DM-finale. Finalerne kan komme til at knibe i fremtiden, mener ekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en sejr til hver bliver eftermiddagens tredje DM-finale mellem Nykøbing Falster Håndbold og København Håndbold afgørende.

Begge hold tog en sejr på 29-26, da de hver spillede på udebane. I den tredje og afgørende kamp har NFH hjemmebane, da kampen spilles i Arena Næstved. Den kommer Kristina "Mulle" Kristiansen til at nyde, da den meget vel kan blive den sidste i meget lang tid.

- Det ville betyde sindssygt meget at vinde. Det kan være, at det er sidste chance, vi har for at stå i en finale og rent faktisk kan vinde. Så det vil jeg rigtig gerne, siger Kristina "Mulle" Kristiansen til TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig vil jeg blive skuffet, hvis vi bliver nummer to, men jeg synes også, at nummer to er utroligt flot. Det har været en god sæson, hvor vi har vundet over hold, som vi ikke har vundet over før. En semifinale i en europæisk turnering, var der heller ikke nogen, der havde troet på og regnet med. Så jeg bare så stolt over, at vi er kommet så langt.

Holdene står dårlige næste sæson

I forhold til de fremtidige DM-finaler til de to mandskaber, så tvivler TV 2 SPORTs håndboldekspert også på, at det kommer til at ske.

I hvert fald som det ser ud lige nu, hvor Nykøbing Falster mister Nathalie Hagman og Mette Gravholt, og København Håndbold må vinkel farvel til storprofilen Anne Mette Hansen, der fortsætter karrieren i Ungarn.

- Man skal aldrig sige aldrig, men der er ingen tvivl om, at de står dårligere i næste sæson. Hagman og Gravholt bliver to meget store tab for dem. Gravholt er ligaens suverænt bedste angrebsstreg og sammen med Hagman, har de løftet NFH-mandskabet op på finaleniveau, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

- De, der vinder i dag, kommer i Champions League og går nok ud og investerer i nye spillere. Jeg tror, at det er nu eller aldrig. Det samme gælder nok også København, men det er meget svært at sige. Som det er lige nu, så tror jeg ikke, at de er med i guldkampen næste år.

En tæt finale i vente

Håndboldeksperten tror på, at den tredje og afgørende finale bliver tæt. Det er bliver de helt små marginaler, som kommer til at afgøre det.

- Der er ikke en klar favorit. Jeg tror, at det bliver afgjort af, hvem der får mest styr på nerverne og finder det rigtige spændingsniveau. Jeg synes, at København har mere stabilitet, end Nykøbing har. Jeg synes til gengæld, at Nykøbing har et højere topniveau.

- Generelt synes jeg, at Ine Stangvik i København-målet har stået bedre end Mette Iversen Sahlholdt har i Nykøbing-målet. Men Mette har også evnen til at lukke helt af, og det kan sagtens ske i dag. Det er de bittesmå detaljer og mavefølelsen i kampen, som kan afgøre det.