¨

Maskotter udsat for vold i BonBon-Land

Nogle gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig overfor vores maskotter og vores øvrige ansatte, siger Mattis Willms, der er direktør i BonBon-Land. Foto: BonBon-Land

Nogle gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig overfor vores maskotter og vores øvrige ansatte, siger Mattis Willms, der er direktør i BonBon-Land. Foto: BonBon-Land

1 af 2

Direktøren for forlystelsesparken anerkender, at der er et problem.

I samarbejde med tv2.dk

Det burde være hyggeligt at gå rundt i forlystelsesparken BonBon-Land, men for parkens maskotter er hverdagen også fyldt med dårlige oplevelser.

Det skriver Camilla Christiansen fra Næstved i et opslag på Facebook. Hun er mor til en pige, som arbejder som maskot i BonBon-Land.

Voksne kommer løbende bagfra og hopper op på ryggen af dem, og de giver dem slag i hoved bagfra, 'vapper' dem én, når de går forbi og spænder ben for dem

Camilla Christiansen, Næstved

- Hver dag er Laura og hendes maskotkollegaer udsat for vold fra både voksne og børn. En vold der i mine øjne slet ikke burde finde sted. Børn sparker dem over benene, giver dem mavepustere, klatrer på dem, spænder ben for dem, slår dem og spytter på dem, skriver hun.

Camilla Christiansen skriver desuden, at de voksne ikke er meget bedre selv.

- Hvor er forældrene? De står såmænd bare og kigger på og griner, alt imens det unge menneske indeni måske har slået sig, skriver hun og fortsætter:

- Voksne kommer løbende bagfra og hopper op på ryggen af dem, og de giver dem slag i hoved bagfra, 'vapper' dem én, når de går forbi og spænder ben for dem.

Mor: Det gør mig ked af det

Som maskot er man klædt ud som en af dyrene fra BonBon-universet. Man går altså rundt i parken i et stort kostume, og interagerer med børnene.

Nogle gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig overfor vores maskotter og vores øvrige ansatte

Mattis Willms, der er direktør i BonBon-Land

Camilla Christiansen understreger, at hendes datter elsker sit job, men at det ikke kan passe, at hun skal finde sig i at blive udsat for de grimme ting. 

- Som mor gør det mig ked af det, at min datter næsten dagligt kommer hjem og fortæller mig om, hvad I har gjort ved hende i dag og se smerten i hendes øjne over, at hun skal finde sig i at blive slået hver dag på sit arbejde.

Læs også BonBon-Land har underskud for 10. år i træk

- Jeg er chokeret over den måde, I behandler andre mennesker på. Det er unge mennesker, som går rundt i de maskotter, og de må ikke forsvare sig selv, da de er på arbejde, fortsætter hun.

Folk overfuser medarbejderne

Hos BonBon-Land anerkender de, at der er et problem med, at folk ikke respekterer, at der er rigtige mennesker inde i maskotterne.

- Vi har rigtig mange søde gæster, men vi har gennem de senere år oplevet en kedelig tendens. Nogle gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig overfor vores maskotter og vores øvrige ansatte, siger Mattis Willms, der er direktør i BonBon-Land i en pressemeddelelse og fortsætter: 

Læs også BonBon-Land har haft 35.000 færre besøgende

- Uanset om det er en maskot, man møder, en ansat ved en forlystelse eller i telefonen, oplever vi, at folk overfuser vores medarbejdere, og det der er værre. Vi holder et skarpt øje med den udvikling og gør alt for, at vores medarbejdere skal føle sig sikre. Vi er en forlystelsespark og ikke mindst en familiepark. Børnene skal have den super sjove dag. Jeg vil dog tilføje, at de allerfleste gæster er søde og rare, fortsætter Mattis Willms.

For at imødekomme problemet med voldsomme børn og grænseløse voksne, har alle maskotterne en såkaldt maskotven med. Dette er en person, som skal sørge for, at maskotterne bliver behandlet pænt.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App