¨

Mandag tangerer til varmerekord - varmest kan det blive her i regionen

Nysted og resten af Lolland tegner til at blive rekordholder i varmeste temperatur på mandag. Foto: Lis Hoffmann

Prognoser har mandag temperaturer op omkring 18 grader. Varmest står det til at blive her i regionen, hvor man også har en gammel rekord i november-varme.

I samarbejde med tv2.dk

Der er mulighed for, at vi kan få ny temperaturrekord for november. Rekorden lyder lige nu på 18,5 grader og blev målt den 2. november 1968 ved Præstø på Sydsjælland.

De seneste prognoser har usædvanlig varmt vejr til Danmark på mandag med temperaturer generelt mellem 15 og 18 grader. Det er usædvanligt varmt i november.

Ekstremt varmt

Sidste år var den højest målte novembertemperatur 13,2 grader målt i Store Jyndevad i Sønderjylland 2. november. Derfor er 15 til 18 grader også ekstremt varmt.

Sidst vi nåede over 15 grader på en novemberdag var 11. november 2015.

  Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Det er sikkert, at flere lavtryk fra Atlanterhavet vil virke som varmepumper, og sende usædvanlig varm luft mod Danmark og resten af Vesteuropa. De seneste prognoser har en varmfront til at passere natten til mandag, og den efterfølgende koldfront passerer mandag eftermiddag og aften.

Blæst og regn truer

Det er mellem de to fronter, det bliver varmest, men hvis koldfronten kommer hurtigere, end prognoserne forudsiger, bliver det knap så varmt. Det er derfor endnu meget usikkert, hvor varmt det bliver på mandag. Selvom termometrene kommer højt op bliver det ikke behageligt efterårsvejr.

Blæst og regn vil nemlig også dominere vejret på mandag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App