¨

Mandag byder på masser af efterårssol

Nysted. Foto: Lis Hoffmann.

Derudover kommer der efterhånden god plads til solen.

I samarbejde med tv2.dk

Regnen har silet ned i stride strømme i oktober, som indtil nu blot har budt på to fuldstændige tørvejrsdage - i hele landet.

Samlet set er der indtil mandag morgen faldet 128 millimeter i oktober, hvilket har gjort, at perioden august til oktober er den vådeste tremånedersperiode i dansk vejrhistorie.

Ikke desto mindre kan vi nu se frem til tre tørvejrsdage allersidst i oktober, men først skal vi igennem en mandag, hvor der fortsat vil komme enkelte byger hist og her.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mandag eftermiddag vil der fortsat være lokale byger, men der vil også være lange periode med fint solskinsvejr. Foto: TV 2 Vejret

Efter en våd men meget mild lørdag, er køligere luft fra søndag trængt ned over Danmark fra vest og nordvest, og det er den luftmasse, der fortsat befinder sig over os mandag.

Det har givet temperaturer ned til akkurat 0,0 grader i Tylstrup i Vendsyssel, mens man i Billund stod op til 1,5 grader som laveste temperatur.

Den 'nye' luftmasse - som temperaturmæssigt er helt normal for årstiden - er en smule ustabil, og det gør, at der fortsat dannes byger rundt omkring i landet, i særdeleshed i Jylland først på dagen.

Tør, men koldere luft på vej

De kommende dage bliver det endnu koldere i takt med, at koldere luft fra nord og nordvest finder vej frem til landet.

Det vil give os éncifrede dagtemperaturer på syv til ni grader - når det er varmest - og relativt udbredt nattefrost.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vejret de næste fem dage byder på mest tørt vejr - til gengæld også koldere end vi har vænnet os til. Det er fortsat usikkert, hvordan vejret vil arte sig i weekenden. Foto: TV 2 Vejret

Især natten til onsdag ser kold ud med temperaturer, der kan falde til tre-fire graders frost i de indre landsdele.

Til gengæld vil den køligere luft være væsentlig mere tør, end hvad vi har været vant til, så derfor kan den sidste dråbe regn i oktober med stor sandsynlighed falde i dag, mandag.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App