Mads Pedersen vinder DM i landevejscykling

Mads Pedersen fra Tølløse vandt søndag eftermiddag linjeløbet ved DM i landevejscykling og kan nu kalde sig dansk mester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 21-årige Trek-Segafredo-rytter Mads Pedersen er dansk mester i landsvejscykling 2017.

Efter 219 kilometer i og omkring Grindsted var Mads Pedersen hurtigste mand i det seksmandsudbrud, der kom samlet til mål.

Pedersen stillede ellers op uden holdkammerater i DM-løbet, men formåede alligevel at placere sig rigtigt og komme med i det afgørende udbrud. 

Nicolai Brøchner (Riwal) blev nummer to, mens den forsvarende mester Alexander Kamp (Veloconcept) denne gang måtte nøjes med tredjepladsen. 

Endte i spurt

Med 70 kilometer til mål dannedes en gruppe med seks ryttere, som skulle vise sig at blive den, der skulle kæmpe om sejren. Gruppen bestod af Christopher Juul Jensen, Nicolai Brøchner Mads Pedersen, Alexander Kamp, Mathias Krigbaum og Andreas Stokbro Nielsen.

Gruppen samarbejdede flot og holdt konstant en pæn afstand til forfølgerne. Men med 15 kilometer igen begyndte angrebene at opstå. Først var det Christopher Juul, der åbnede finalen. Siden angreb også Mathias Krigbaum og Andreas Stokbro.

Gruppen forblev imidlertid samlet til sidste omgang på syv kilometer. Her var det Mathias Kriegbaum, der først satte et angreb ind. Men det blev dog lukket uden problemer.

Det hele endte med, at de seks ryttere i udbruddet kom samlet ind på opløbsstrækningen, hvor det hele skulle afgøres i en spurt. Her var det altså Mads Pedersen, der var hurtigste mand og kan kalde sig danmarksmester i linjeløb.

DE SIDSTE TI ÅRS DM-VINDERE