¨

Løkke: Det har hele tiden været min plan, at Ellemann-Jensen skulle tage over

I dag gav Lars Løkke Rasmussen (V) sit første interview, efter han i slutningen af august gik af som formand for Venstre. Foto: TV2

Lars Løkke Rasmussen stiller søndag op til interview, for første gang siden han forlod formandsposten i Venstre.

I samarbejde med tv2.dk

Det har hele tiden været Lars Løkke Rasmussens plan, at Jakob Ellemann-Jensen skulle efterfølge ham som Venstres formand.

Det siger han til TV 2.

- Jeg synes, det sker lidt for hurtigt. Det tror jeg faktisk også, Jakob synes, i forhold til hvad vi begge to nok havde forestillet os. Men det ender jo det rigtige sted, siger han.

Han siger også, at han ikke har delt de tanker med den nu forhenværende næstformand Kristian Jensen, og at det aldrig har været en naturlov, at Venstres næstformand også skal afløse formanden.

Vil fortsætte i politik

Det er første gang, offentligheden hører fra den tidligere statsminister, siden han på dramatisk vis trådte tilbage som formand for Venstre på partiets hovedbestyrelsesmøde 31. august.

Det 25 minutter lange interview med Lars Løkke Rasmussen kan ses på TV 2 Play og følges på TV2.DK.

Jeg synes, det sker lidt for hurtigt. Det tror jeg faktisk også, Jakob synes, i forhold til hvad vi begge to nok havde forestillet os

Lars Løkke Rasmussen (V), tidligere formand for Venstre

Samme aften har han givet et interview til DR, hvor han bliver spurgt, om han kunne finde på at starte et nyt parti, men det afviser han med ordene "der er ikke basis for et nyt parti". Det er selvom, han efter eget udsagn har fået mere end 800 opfordringer.

Om sin fremtid i danske politik siger Lars Løkke Rasmussen, at han er valgt til folketinget, og at han skylder "at passe sit arbejde".

Det rigtigste at gøre

Søndag eftermiddag skrev den forhenværende Venstre-formand på Facebook, at han glædede sig til at svare på nogle af de mange spørgsmål, hans beslutning om at stoppe har rejst.

Han skrev også, at beslutningen "var det rigtigste at gøre" både af hensyn til ham selv og partiet.

Den nye formand i Venstres skal findes på et ekstraordinært landsmøde 21. september. Lars Løkke Rasmussens foretrukne efterfølger, Jakob Ellemann-Jensen, er indtil videre den eneste, der har meldt sig som kandidat.

På hovedbestyrelsesmødet, hvor Lars Løkke Rasmussen trak sig som formand, trak Kristian Jensen sig også som næstformand. Derfor skal Venstre også vælge ny næstformand 21. september. Både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg stiller op til den post.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App