¨

Laura Lindahl i valgbrøler - deler forbudt stemmeseddel

Laura Lindahl (LA) er opstillet i Sjællands Storkreds. Foto: Liberal Alliance

Laura Lindahl har ingen kommentarer til episoden.

I samarbejde med tv2.dk

Der er mange regler, der skal overholdes i stemmeboksen. Én af dem er, at man ikke må offentliggøre billeder af sin udfyldte stemmeseddel.

Men noget tyder på, at Liberal Alliances Laura Lindahl, der er opstillet i Sjællands Storkreds, ikke har fået læst regelsættet igennem, før hun onsdag begav sig mod valgstedet.

I Danmark har vi ret og pligt til hemmelig afstemning, hvilket vil sige, at det er ulovligt at offentliggøre sin stemme

Sigga Nolsø, pressechef i Økonomi- og indenrigsministeriet

Efter at have sat sit kryds til folketingsvalget delte hun nemlig et billede af sig selv ved siden af sin stemmeseddel. Ud for økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Billes (LA) navn ses et lille rødt kryds.

- For første gang i 12 år kunne jeg ikke stemme på mig selv, fordi jeg ikke bor i min nye kreds. Heldigvis kan jeg stemme på Simon Emil Ammitzbøll-Bille - og det gjorde jeg naturligvis, skriver hun i opslaget og ønsker alle en god valgdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Laura Lindahl har delt et billede af sin stemmeseddel på Twitter, hvor det fremgår, at hun har stemt på Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Foto: Twitter

Laura Lindahl udtaler til TV 2, at hun ikke har nogen kommentarer til episoden i stemmeboksen.

Hemmelig afstemning

Økonomi- og indenrigsministeriet har tidligere oplyst til TV 2, hvorfor det ikke er lovligt at dokumentere, at man har gjort sin borgerpligt ved at offentliggøre billeder af udfyldte stemmesedler.

- I Danmark har vi ret og pligt til hemmelig afstemning, hvilket vil sige, at det er ulovligt at offentliggøre sin stemme – også på de sociale medier, forklarer Sigga Nolsø, der er pressechef i Økonomi- og indenrigsministeriet.

Der findes dog ingen straf for at overtræde reglerne.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App