¨

Koldfront på vej ind over landet

Efterårsvejret er klart og flot mange steder. Foto: Mathias Svane Kraft - TV2 ØST

Koldfront passerer, men temperaturen holder sig måske alligevel over frysepunktet.

I samarbejde med tv2.dk

Lørdag begynder med klart og relativt køligt vejr. Dernæst skal en koldfront passere landet frem mod søndag, hvorefter det klare vejr vender tilbage. Det forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Selvom det er en koldfront, der skal passere os, kan det ende uden minusgrader natten til søndag. Koldfronten vil paradoksalt nok dæmpe temperaturfaldet en smule.

Man kunne man tro, at natten ville blive koldere end de foregående i forbindelse med koldfronten, men skyerne kommer til at virke som en dyne

Jens Ringgård Christiansen, meteorolog, TV 2 Vejret

- Man kunne man tro, at natten ville blive koldere end de foregående i forbindelse med koldfronten, men skyerne kommer til at virke som en dyne, der holder på varmen. Derfor er det ikke umuligt, at vi i modsætning til de seneste nætter, slet ikke kommer under frysepunktet i nat, siger Jens Ringgård Christiansen.

De foregående nætters frost har hængt sammen med et nogenlunde klart vejr, hvor varmen nemmere kan forsvinde ud i rummet i løbet af natten.

Normalt vil en koldfront bringe regn med sig, men lørdagens koldfront vil være næsten tør. 

- Stedvis kan der komme en lille smule regn, men de fleste steder holder det helt tørt, lyder det fra Jens Ringgård Christiansen.

Behageligt og smukt efterårsvejr før koldfronten

Inden fronten når Nordjylland i eftermiddag, får hele landet ganske flot efterårsvejr. I løbet af eftermiddagen bliver det efterhånden mere skyet fra nordvest, men det vil fortsat være ret flot vejr i de østlige egne. På forsiden af koldfronten er der svage vindforhold, så vejret er meget behageligt inden skyerne ankommer.

I aften vil koldfronten have trukket skyer ned over det meste af landet, og det vil have blæst op i især den nordvestlige del.

Søndag er vi på bagsiden af fronten. Dagen vil starte blæsende, men vinden vil tage af, og vejret generelt klare op.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App