¨

Knuthenborg Safaripark vil hjælpe kamelen Ali

Her ses kamelen Ali fra Cirkus Trapez. Den kommer ikke til at bo sammen med sin gode ven, elefanten Ramboline, når de flytter til Knuthenborg Safaripark. Foto: TV2

Ifølge Knuthenborg Safaripark er det ikke nødvendigvis en god idé at flytte Ali fra hans vante omgivelser.

I samarbejde med tv2.dk

Det ligger fast, at kamelen Ali ikke længere kommer til at bo sammen med sin bedste ven, elefanten Ramboline. Rambolines nye ejer, Knuthenborg Safaripark, vil dog hjælpe Alis tidligere ejer med at finde ud af, hvor den pensionerede cirkuskamel nu skal bo.

- Vi vil få lavet en veterinærfaglig udtalelse, der skal vurdere, om det overhovedet er forsvarligt at flytte kamelen Ali til et nyt sted, siger chefzoolog Rasmus Nielsen fra Knuthenborg Safaripark.

Det har aldrig været meningen, at elefanten Rambolines bedste ven, kamelen Ali, skulle flytte med til Knuthenborg Safaripark, lyder det fra chefzoologen på Facebook.

- Vi ejer ikke kamelen og har heller ikke ansøgt om at overtage kamelen Ali. Derfor mener vi altså heller ikke, at det nødvendigvis er den bedste løsning, at den kommer til Knuthenborg Safaripark, siger han.

VIDEO: Her svarer chefzoologen på en række spørgsmål, Knuthenborg Safaripark har fået om kamelen Ali og dens venskab med elefanten Ramboline.

Bredt forlig om købet af fire elefanter og én kamel

De to venners skæbne blev offentligt kendt, da statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget med stolthed fortalte om det første, regeringen havde fået gennemført:

Vi ejer ikke kamelen og har heller ikke ansøgt om at overtage kamelen Ali. Derfor mener vi altså heller ikke, at det nødvendigvis er den bedste løsning, at den kommer til Knuthenborg Safaripark

Rasmus Nielsen, chefzoolog, Knuthenborg Safaripark

Købet af fire cirkuselefanter - og kamelen Ali.

Handlen kom i stand, efter at Folketinget sidste år besluttede, at vilde dyr ikke længere måtte være en del af dansk cirkus.

Staten købte elefanterne (og Ali) for at sikre, at de ikke ville blive solgt til underholdning i udlandet, men finanserne rakte kun til selve købet - ikke til at sikre de rette fysiske rammer. Onsdag blev det derfor offentliggjort, at elefanterne om otte måneder skal rykke ind i et nyt, 150.000 kvadratmeter stort anlæg i Knuthenborg Safaripark med både sø, græs, skov og sandgrav.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kamelen Ali sammen med elefanten Ramboline og deres tidligere ejer. Foto: TV2

Men anlægget er kun for elefanter. Derfor må Ramboline og Ali nu forberede sig på et langdistancevenskab.

- Sådan er livet nogle gange. Det er benhårdt og brutalt. Jeg tror på, at de har haft en relation. Om de har været bedste venner, vil jeg lade andre om at vurdere, siger Rambolines nye ejer, Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

Video: Elefanterne fra Cirkus Arena står lige nu i karantæne, inden de til næste år kan flytte ind i deres nye hjem på Lolland.

01:00

Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Luk video

Hvordan kan man skille bedste venner ad?

Flere har stillet spørgsmålet: Hvordan kan I skille gode venner ad?

Det spørgsmål besvarer Rasmus Nielsen ved at komme med et modspørgsmål:

- Har I engang haft et tæt forhold til en barndomsven, og nu er I i løbet af livet gået i hver jeres retning, men I har alligevel begge haft et godt liv? Sådan er det altså også med alle mulige andre dyr. De kan godt have en relation og så leve videre alligevel, siger han og fortsætter:

- Vi skal også passe på ikke at tillægge dyr de samme følelser, som mennesker har.

Mens Ramboline og hendes nye venner kan se frem til at nyde deres otium i Knuthenborg Safaripark, er kamelen Alis skæbne altså stadig uvis.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App