¨

Khader spiller en rolle i Marcus Knuths farvel til Venstre

Under valgkampen kørte jeg et solidt parløb med Naser Khader på tværs af Sjælland og Lolland-Falster, fortæller Marcus Knuth. Foto: TV2 ØST

Naser Khader var tilsyneladende manden, der fik Marcus Knuth overbevist om, at han skulle skifte fra Venstre til Det Konservative Folkeparti.

I samarbejde med tv2.dk

Da Marcus Knuth i sommer gik med spirrende tanker om at forlade Venstre, var det snakke med særligt de konservatives udlændinge- og integrationsordfører, Naser Khader, der fik ham til i dag at vælge Det Konservative Folkeparti.

Det afslører Knuth i et længere interview med TV 2:

- Under valgkampen kørte jeg et solidt parløb med Naser Khader på tværs af Sjælland og Lolland-Falster, hvor vi var ude at holde oplæg sammen, siger han.

- Der indså jeg, at når det kommer til bekymringen over islams indflydelse i Danmark, kriminelle indvandrebander og så videre, så er mine synspunkter ikke langt fra Nasers, og nok også, at mit værdifællesskab med ham er større.

Fejlcastet i Venstre

Naser Khader indrømmer gerne, at han har gjort sit for at få lokket Knuth over i den konservative lejr:

- Jeg har kendt Marcus i mange år. Vi var udlændingeordførere sammen i forrige valgperiode, da Inger Støjberg var udlændinge- og integrationsminister. Vi har rejst sammen, og vi har haft et meget tæt samarbejde. Jeg har fra starten, lige siden han blev valgt i 2015, sagt til ham: ’Du er jo konservativ’. Jeg synes, han var fejlcastet i Venstre, og nu er han kommet hjem, siger han til TV 2.

Det til trods var Khader ikke inde over, da Knuth i denne uge traf den endelige beslutning om at skifte parti.

Fredag morgen begrundede hovedpersonen det med, at han føler Venstre har rykket sig på særligt udlændingepolitikken og i spørgsmålet om den øgede beskatning af landbruget og erhvervslivet. Netop den begrundelse er Khader begejstret for:

- Han har selv taget skridtet, og jeg synes faktisk, det er mere troværdigt at skifte til et parti, man er enig med politisk i forhold til ens mærkesager, end at blive i et parti, hvor man er uenig om det, der oprindelig fik en ind i politik, siger Khader, der selv har været medlem af tre forskellige partier i løbet af sin politiske karriere.

Hvad Marcus Knuth skal i Det Konservative Folkeparti, har hans nye ledelse endnu ikke taget stilling til. Han har selv givet udtryk for, at udlændinge- og integrationspolitikken er det, der interesserer ham mest, og ifølge Naser Khader skal han være velkommen til at give ham en hånd på det område:

- Vi skal være flere til at kæmpe for sammenhængskraften i Danmark og forsvare det her vidunderlige land. Og det skal vi være på en måde, hvor vi er åbne over for dem, der vil Danmark og på den anden side er kompromisløse overfor dem, der ikke vil bidrage positivt, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App