- Jeg var næsten ved at græde på vej hjem i bussen

René Holten Poulsen var meget berørt over sin VM-medalje på 5000 meter enerkajak.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske kajakroer René Holten Poulsen fra Maribo fik søndag en fin afslutning på VM i Portugal med sølv i 5000 meter enerkajak.

Men forud for det resultat var gået en skuffende i 1000-meter-finale ved VM.

Her kiksede René Holten Poulsen fælt og den nedtur sad stadig dybt i kroppen på ham, da han sikrede sig VM-sølvet på 5000 meter distancen.

- Jeg vil sige, jeg har ikke før prøvet, at jeg næsten var ved at græde på vej hjem i bussen efter 5000 meteren. Det har jeg ikke gjort ved nogen som helst medalje før. Så det var sådan set ikke bare medaljen. Det var mere processen dertil. At det lykkedes med et godt løb.

quote På 1000 meteren var det ikke for sjov

René Holten Poulsen,kajakroer 

 - Det var mere det, at jeg endelig lykkedes. Hvor der ikke var et uheld eller en dårlig dag. Men at det rent faktisk spillede. Det vigtigste for mig var at få et bevis for det arbejde, jeg har lavet i specielt de sidste 2-3 måneder, siger han til TV 2 SPORT.

Har vundet over 30 medaljer

Den 29-årige dansker kom ind på andenpladsen efter den portugisiske vinder Fernando Pimenta. Javier Hernanz fra Spanien tog bronze. Med 500 meter tilbage åbnede Pimenta spurten. Holten Poulsen hægtede sig på og passerede mållinjen efter den stærke portugiser.

Danskeren har igennem sin snart ti år lange karriere vundet over 30 medaljer ved EM, VM og OL, men alligevel var medaljen på 5000 meteren noget særligt. 

Hvordan kan det være, det var så overvældende?

- Jeg har vundet et utal af medaljer, men jeg tror bare, det er, fordi det er efter så lang tid, hvor det ikke har spillet. På 1000 meteren var det ikke for sjov, jeg sagde, det var den bedste følelse siden maj 2016. Så at det ikke lykkedes i finalen var virkelig hårdt og ubehageligt. Det var i hvert fald trist. Så det var virkelig fedt på 5000 meter endelig at lykkedes. Og så har jeg kæmpet med at få en medalje til VM.

Danmark kunne rejse hjem fra VM med i Montemor-o-Velho i Portugal med to medaljer. Hos kvinderne vandt Emma Aastrand Jørgensen tidligere søndag VM-sølv i 200 meter enerkajak.