¨

Ikke én eneste sommerdag: Juli kan ende med historisk dårligt sommervejr

Det er fortsat usikkert hvor varmt det måske bliver på mandag, men skulle juli måned i år ende med en sommerdag, så bliver det i bogstaveligste forstand i sidste sekund før 'lukketid'. Foto: Lis Hoffmann‎

Juli måned kan ende med at skrive sig ind i dansk vejrhistorie - på en kold og kedelig måde.

I samarbejde med tv2.dk

Hvis du går og synes der i denne sommer har været langt mellem de varme dage, hvor turen er gået til stranden, så har du helt ret.

Efter 25 dage, så har vi endnu ikke haft en eneste meteorologisk sommerdag.

Kun tre gange før er det sket at juli måned har været helt uden en eneste sommerdag. Det skete i 1962, 1974, og senest i 1979 hvor danskerne frøs i usædvanligt kolde juli måneder.

Hvis temperaturen de næste fem dage også holder sig under 25 grader, så vil juli 2017 skrive sig ind i dansk vejrhistorie, som en usædvanlig kold én af slagsen.

En meteorologisk sommerdag er defineret ved at temperaturen når over 25 grader - og indtil videre er den højeste temperatur målt i indeværende måned, blot 24,6 graders varme.

SOMMERDAGE I 2017

18. maj: 25,5 grader
19. maj: 26,4 grader
26. maj: 25,2 grader
27. maj: 26,8 grader
28. maj: 26,1 grader
18. juni: 26,1 grader
19. juni: 28,4 grader

Kilde: TV 2 VEJRET

Indtil nu har 2017 budt på syv sommerdage - men heraf er fem faldet i maj, og kun to i juni. 

Det er dog mere end hvad man kunne prale af for 13 år siden i 2004, hvor vi måtte vente helt til den 30. juli, førend termometret sneg sig over 25 grader, og gav os den seneste sommerdag i dansk vejrhistorie.

Spænding til sidste sekund

Måske kan spændingen gentages i allersidste øjeblik af juli måned i år. 

Læs også Finder død hval med unge på badestrand: Det er meget sjældent

De følgende dage fortsætter det ustadige vejr med temperaturer omkring 20 grader om dagen, men når vi når ind i weekenden og frem mod mandag i næste uge - den 31. juli, så begynder flere prognosemodeller at antyde, at sommervarme kan nå frem mod landet.

Det er fortsat usikkert hvor varmt det måske bliver på mandag, men skulle juli måned i år ende med en sommerdag, så bliver det i bogstaveligste forstand i sidste sekund før 'lukketid'.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App