Hvor er sommeren? Onsdag bliver endnu en kølig juli-dag

Men solen kommer til at skinne i store dele af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kølige julivejr fortsætter ufortrødent onsdag, hvor en frisk nordvestenvind fortsat blæser nedover Danmark.

Den oprindeligt kolde luftmasse har givet nattemperaturer ned til 3,4 grader i Billund i nat, men takket være solens hjælp er temperaturen nu hastigt stigende.

Det ændrer dog ikke på, at det ikke ligefrem bliver prangende temperaturer, vi vil opleve i dagens løb.

De fleste steder vil man opleve mellem 15 og 19 grader, men i københavnsområdet kan det ikke udelukkes, at termometret vil vise 20 grader.

Artiklen fortsætter under kortet.

Vejrsituationen onsdag eftermiddag. De fleste steder vil solen skinne i længere perioder, men samtidigt kan det - ved kysterne - blive ret blæsende.
Vejrsituationen onsdag eftermiddag. De fleste steder vil solen skinne i længere perioder, men samtidigt kan det - ved kysterne - blive ret blæsende. Foto: TV 2 Vejret

Man kan dog glæde sig over, at solen generelt vil skinne i det meste af landet, selvom der vil være mange drivende cumulusskyer. Lokalt kan enkelte af dem vokse sig til en byge - men langt de fleste vil opleve tørvejr.

Derimod vil vinden - navnlig først på dagen - være op til frisk eller hård fra nordvest, men i dagens løb aftager den efterhånden, hvilket vil få det til at føles mere sommerligt.

Selvom der nu er gået tre uger af juli måned, så ville måneden - hvis den sluttede i dag - være den koldeste juli i 27 år med en gennemsnitstemperatur på blot 14,3 grader. Formentligt ender måneden med en middeltemperatur mellem 14,5 og 15,0 grader.