¨

Historisk vejrrekord: Vi fik den laveste sommertemperatur nogensinde

00:55

For første gang nogensinde nåede vi i år ikke 27 grader. Den højeste temperatur på 26,6 grader blev målt på Lolland.

I samarbejde med tv2.dk

Sommeren 2017 blev både mere våd og mindre solrig end normalt, men især fraværet af rigtigt varme dage har gjort den netop overståede sommer særligt usædvanlig.

I kalendersommeren i år blev den højeste temperatur på 26,6 grader målt den 19. juni og den 15. august ved Abed på Lolland, og det er den laveste maksimumtemperatur, der er målt i dansk vejrhistorie på et kalenderår.

Det er en vejrhistorie, der strækker sig tilbage til 1874, og indtil i år var den laveste maksimumtemperatur målt på et kalenderår 27,3 grader i 1962.

Det var varmere i maj

Den højeste temperatur i år blev målt i Borris i det vestlige Jylland den 19. maj, hvor man kunne se termometret vise 26,8 grader.

Sidst det skete, at den højeste temperatur på et kalenderår blev målt i en forårsmåned, og ikke i kalendersommeren, var i 1993, hvor årets højeste temperatur var 28,7 grader – målt i maj måned.

Med blot 13 meteorologiske sommerdage i år og ingen sommerdag, hvor temperaturen steg til mere end 26,8 graders varme, er det med til at forklare, hvorfor mange har følt, at der ikke har været mange særdeles varme dage i år.

År 2017 skriver sig altså ind på en isnende førsteplads, når det gælder laveste maksimumtemperatur målt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App