Her kan vi få sol og 20 grader

Det kan være sommerens allersidste krampetrækninger, som man nogle steder i landet kan få glæde af i slutningen af weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kunne vi blot lige få luftet de korte ærmer og mærke solens varme i nakken en sidste gang, inden efteråret og siden vinteren for alvor gør entré, ville det være rigtig lækkert.

Sådan er der sikkert mange danskere, der tænker ovenpå en middelmådig dansk sommer. 

Snert af sommervarme på søndag

Og søndag er der faktisk mulighed for, at man i de østlige dele af landet får en sidste snert af sommervarme med solskin og temperaturer op omkring 20 grader.

En varmfront skal nemlig passere ind over landet østfra i løbet af weekenden, men når den søndag bliver skubbet tilpas langt mod vest, er der åbnet op for, at en ganske varm opklaring kan nå ind over Øerne. 

Forventede temperaturer på søndag den 24. september. Op til 20 grader på Øerne
Forventede temperaturer på søndag den 24. september. Op til 20 grader på Øerne
Foto: TV 2 Vejret

Således viser TV 2 VEJRETs prognoser, at man på Sjælland nogle steder kan nå op omkring 20 grader med nogen sol, mens jyder og fynboer endnu må trækkes med skyer en større del af søndagen og lidt lavere temperaturer.

Her skulle opklaringen dog også i nogen omfang nå frem sidst på dagen.

Tæt på at vi får løvfaldssommer

Med temperaturer over 20 grader på denne tid af året kunne vi måske være på vej mod en løvfaldssommer.

På TV 2 VEJRET har vi siden 2011 kaldt det løvfaldssommer, hvis vi efter jævndøgn, som i øvrigt er i dag, får temperaturer på minimum 20 grader mindst tre dage træk, hvor det er varmest. 

Søndagens 20 grader på Øerne ser dog ud til at blive en enlig svale, for selvom det ikke som sådan bliver koldt i næste uge, tyder meget på, at temperaturerne falder en anelse og det ustadige vejr vender tilbage, og dermed må vi vinke farvel til løvfaldssommeren, før den overhovedet for alvor dukker op.