¨

Her kan der falde sne i weekenden

Lørdag aften og natten til søndag kan der falde sne over Sjælland - men det er meget usikkert, hvor meget, der kommer. Foto: Anja Knappe / Privatfoto

Lørdag eftermiddag og aften kan den østlige del af landet blive ramt af snevejr.

I samarbejde med tv2.dk

Inden weekenden er omme, kan der meget vel være faldet et par centimeter sne i dele af Danmark.

Det sker, når et lavtryk i løbet af lørdagen sender sine fronter med nedbør op over den sydøstlige del af landet.

I den forbindelse vil en del af nedbøren efterhånden falde som slud og tøsne, ved temperaturer omkring eller lige over frysepunktet.

Nedbøren vil i første omgang overvejende falde som regn, men i løbet af aftentimerne er der mulighed for, at nedbøren efterhånden bliver mere hvid, og både kan falde som slud og tøsne.

Der er derimod stor usikkerhed forbundet med, hvor stor en del af sneen, der vil blive liggende. De mest 'sne-pessimistiske' prognoser viser, at der vil falde én til to centimeter sne i det centrale Nordsjælland. 

De danskere med hang til sne kan sætte deres lid til andre prognoser, som antyder, at der kan falde mellem fem og otte centimeter sne.

I det hvide område kan der falde slud- og tøsne lørdag aften. Det er dog meget usikkert hvor stor en del af den hvide nedbør, som vil lægge sig på jorden. Foto: TV 2 Vejret

Uanset hvad, så er muligheden for sne, der bliver liggende, størst over Nordsjælland - og især lidt oppe i terrænnet, hvor selv små højdeforskelle kan blive afgørende for, hvorvidt sneen lægger sig på jorden.

Vest for Storebælt er der også enighed blandt vejrmodellerne om, at det holder tørt - og her kan man se frem til en søndag med en hel del solskin.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App