Her får man det pæneste søndagsvejr

Der kommer til at være forskelle i mængden af solskin og skyer, afhængigt af hvor i landet man bor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ugen går på hæld, og weekendens sidste dag står for døren. Derfor er der sandsynligvis mange, som vil bruge en del af søndagen på at opholde sig udendørs i kortere eller længere perioder.

Det kan man med fordel også gøre i dag - men man har mest travlt i den vestlige del af landet, hvis man ønsker, at turen skal foregå i tørvejr.

En varmfront befinder sig i Nordsøen og vil i dagens løb bevæge sig ind over landet fra vest. Det får man i sagens natur først at mærke over den vestlige del af landet, hvor det allerede i formiddagstimerne skyer alvorligt til.

Derudover er det allerede begyndt at regne hist og her i den nordvestlige del af Jylland, og det breder sig langsomt ind over landet.

Mindst regn mod øst

Samtidig går regnvejret dog langsomt i opløsning, så mængden af regn, som når frem til den østlige del af landet, vil være ganske begrænset. Til gengæld vil man opleve, at himlen i løbet af dagen bliver domineret af et tæt skydække.

Efter en kold morgen med temperaturer ned til 3,2 graders varme i Horsens, vil eftermiddagstemperaturerne nå cirka 20 grader i den østlige del af landet, mens det bliver mere behersket med 15-16 grader i den vestlige del af Jylland.

I næste uge blæser sommervarme op over Danmark fra sydlige himmelstrøg, og kan give os regulære sommerdage.