¨

Her er man vågnet op til bulder og brag

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Flere steder på Sjælland er man onsdag morgen blevet vækket af regn- og tordenbyger.

I samarbejde med tv2.dk

Flere steder på Sjælland er søvnen i de tidlige morgentimer måske blevet spoleret af voldsomme tordenbrag, som med ét fik sat en brat stopper for nattesøvnen.

Adskillige kraftige byger med regn og torden har i nattens løb bevæget sig fra det nordlige Tyskland videre mod nordøst, og de giver her til morgen regn og torden mange steder på Sjælland. 

Det er især over den centrale og østlige del af Sjælland, at tordenbygerne er dukket op, og flere steder kan man blive ramt i løbet af morgenen og formiddagen. Det gælder især den nordøstlige del af Sjælland, samt Hovedstadsområdet, som kan få besøg af en tordenbyge med kraftig nedbør. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Kraftige regn- og tordenbyger befinder sig over den centrale del af Sjælland, samt over Stevns onsdag morgen. De kommende timer kan der opstå flere i samme område. Foto: TV 2 Vejret

Der er endnu ingen officielle meldinger om nedbørsmængder eller eventuelle skybrud, men det er meget sandsynligt, at enkelte af bygerne kan være med regn af skybrudskarakter.

Siden midnat er der registreret 217 lynnedslag over dansk område.

Læs også Den varmeste nat i 21 år sænkede sig over Danmark

Bygerne er dannet på grænsen mellem den meget varme luft mod øst, og den køligere luft mod vest, som i dag giver jyderne noget mere beherskede temperaturer. Til gengæld kan termometret i eftermiddagstimerne igen vise tæt på 30 grader over den østlige del af landet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App