Frem med speedos og bikini: Nu kommer årets første badedag

Badevandet er efterhånden blevet så varmt, at TV 2 Vejret er klar til at tale om årets første badedag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi nærmer os årets første badedag - noget vi slet ikke opnåede hele sidste sommer

Sommervejret er vendt tilbage, og dem, som bader dagligt, vil dag for dag kunne mærke, at vandet bliver varmere. Der er nemlig utroligt gunstige forhold for opvarmning af vandet omkring Danmark.

Badevand mellem 15 og 22 grader

TV 2 Vejrets badevandspatrulje blev skudt i gang mandag. Hver dag omkring middag måles badevandet på 78 stande eller havne rundt om i landet. I går nåede vi 17,7 grader i gennemsnit. Når gennemsnittet når over 19 grader, har vi en badedag.

Artiklen fortsætter under billedet

Badevandet målt mandag den 25. juni omkring middag.
Badevandet målt mandag den 25. juni omkring middag.
Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Det koldeste badevand målte man i Rønne, Nyborg og ved Bork Havn i Ringkøbing Fjord. Her viste vandtermometrene kun 15 grader. 

Sommervejr resten af ugen og snart også meteorologiske badedage

Et højtryk vil resten af ugen sørge for masser af solskin, varme og rolige vindforhold til Danmark. Det betyder, at luftens varme og solens stråler til sammen kan opvarme badevandet. Når vinden samtidig ikke rører ret meget på sig, så opvarmes vandet hurtigt. En tommelfingerregel er cirka en halv grad per dag. 

På fredag går mange danskere på ferie. Hvis man booker plads på de danske badestrande, kan man opleve både sommervejr og badedage lige fra feriens begyndelse.