Fantastisk forårsdag: 16 grader og sol

Vi har udsigt til masser af sol og op til 16 grader, når det bliver varmest ud på eftermiddagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens solen lod vente på sig i store dele af landet lørdag, har vi i dag udsigt til masser af sol, og temperaturerne kommer op på lune forårsniveauer.

Det er således med at finde solbrillerne frem, for der bliver fuld blus på solen i eftermiddag, og her kan man runde 16 grader i det nordøstlige Jylland.

Varmest bliver det i det sydøstlige Vendsyssel og det østlige Himmerland og ned mod Djursland, hvor temperaturen kan nå ca. 16 grader ved 16-tiden.

Men langt de fleste får en flot og lun eftermiddag med 13-15 grader, hvis blot man ikke bor for tæt på en vest- og sydvestvendt kyst, hvor pålandsvind og havgus vil holde temperaturen nede på 6-10 grader.

På animationen her over kan man i flere detaljer se, hvordan temperaturen fordeler sig hen over hele landet klokken 16, når det er varmest.

Morgenskyer opløses over land, men kan blive hængende ved kysterne

Inden vi kommer frem til den flotte eftermiddag, skal vi dog lige kæmpe lidt med skyer, som ligger over det nordlige og nordøstlige Jylland og stedvis på øerne.

Solen har dog fået magt her midt i foråret, så den skal nok få fat i skyerne og få dem opløst langt det fleste steder inde over land, så de fleste af os har udsigt til en solrig eftermiddag.

Solen har dog ingen effekt på skyerne til havs, og derfor vil man kunne se, at der til tider vil kunne være havgus ved kyster med pålandsvind dagen igennem.

Helt overordnet set har vi dog udsigt til en skøn forårsdag - en dag på året hvor temperaturen normalt topper på 9-10 grader.