Familien takker for hilsner efter drab på Morten Messerschmidts søster

En 39-årig mand er blevet sigtet for manddrab. Han erkender vold med døden til følge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvinden, der tidligt fredag morgen blev dræbt i Ruds Vedby, er halvsøster til Dansk Folkeparti-politikeren Morten Messerschmidt.

Lørdag aften kommenterer DF-formand Kristian Thulesen Dahl tragedien i et opslag på Facebook.

- Det er med sorg og meget stor medfølelse med Morten Messerschmidt og hans familie, at vi fik den forfærdelige besked om, at Mortens halvsøster på 31 år blev dræbt natten til fredag. Ord kan ikke findes for det, familien gennemgår lige nu. Jeg vil derfor bede alle om at respektere, at Morten og hans familie i disse dage blot ønsker fred, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Line Messerschmidt blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby før klokken 4.25 fredag morgen. Hun blev 31 år gammel. Hendes samlever, en 39-årig mand, er sigtet for drabet.

Den 39-årige er ligeledes sigtet for at have dræbt sin ekskæreste, en 35-årig kvinde, i Kundby før klokken 5.37 senere samme dag.

- Jeg har lovet Inge Messerschmidt at viderebringe en varm tak fra hende, Morten og familen for de mange, mange rørende hilsener, de modtager de her dage, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Inge Messerschmidt, der sidder i byrådet for Dansk Folkeparti i Frederikssund, er mor til Morten og Line Messerschmidt.

Sent fredag eftermiddag blev den 39-årige mand fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Manden nægter sig skyldig i drab, men han erkender vold med døden til følge.

Drabsmand meldte sig selv

Dommer Anders Martin Jensen valgte at fængsle 39-årige indtil 12. december.

- Det er min opfattelse, at der er særligt begrundet mistanke om, at du i hvert fald har begået vold med døden til følge, idet du har erkendt, sagde dommeren.

De to kvinder blev slået ihjel med et ukendt antal knivstik.

Artiklen fortsætter under videoen.

Politiet var fredag massivt til stede i Ruds Vedby.

Den 39-årige mand blev anholdt klokken 06.07 fredag morgen, efter han havde meldt sig selv på politistationen i Holbæk.

Trods protester fra den fremmødte presse valgte dommer Anders Martin Jensen at lukke dørene på anmodning fra både forsvarer og anklager.

Det betød, at tilhørere udelukkende har mulighed for at høre sigtelsen.

Hvad den sigtede eventuelt selv måtte forklare, og hvilke beviser politiet mener at have mod ham, forbliver dermed ukendt for tilhørerne fredag aften. Motivet for de to drab er på nuværende tidspunkt ukendt.