En halv million danskere slipper for denne skat

Knap en halv million danskere skal slippe for at betale skat af deres arbejdstelefon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen vil som led i den kommende skattereform afskaffe beskatningen af fri telefon. Det skriver BT. 

- Vi gør det, fordi det skal være nemmere og billigere at være dansker. Det er lidt skørt, at mange mennesker går rundt med to telefoner, en til arbejde og en til privat, fordi de ikke ønsker at blive beskattet af deres arbejdstelefon.

- Ordningen stammer fra en tid, hvor det måske var mere eksklusivt at få stillet en telefon til rådighed fra ens arbejdsgiver, end det er i dag. På denne måde tilpasser vi skattereglerne til nutiden, til glæde for en halv million danskere, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) til BT. 

Flere kan få firematelefon

Måske vil endnu flere få glæde af ordningen, hvis de kan få deres arbejdsgiver til at stille en telefon til rådighed, når de ikke længere skal betale skat af den, vurderer han. 

Simon Emil Ammitzbøll forventer, at regeringen fremlægger sit skatteudspil i sin helhed i løbet af få dage.

Det sker formentlig samtidig med den årlige præsentation af regeringens forslag til finanslov. Ifølge LA-formand, udenrigsminister Anders Samuelsen bliver der tale om en 'historisk stor skattereform'. 

- Ja, og dette forslag er bare en mindre del af det, siger Simon Emil Ammitzbøll. 

Skattelettelse på det halve

Afskaffelsen af skatten på fri telefon vil kunne mærkes af mange helt almindelige danskere. Efter de gældende regler bliver 480.000 lønmodtagere beskattet af fri telefon af et samlet beløb på 1,1 milliarder kroner årligt.

En lønmodtager, der får stillet fri telefon til rådighed af sin arbejdsgiver, og dermed kan bruge den privat, betaler skat af 2.700 kroner i 2017. 

Skattelettelsen svarer således til det halve, altså omkring 1.300 kroner. Skatten på fri telefon blev indført af Thorning-regeringen i forbindelse med finansloven for 2012 og erstattede multimedieskatten.

Man forventede dengang, at 130.000 fremover ville være berørt af skatten. Men antallet har altså vist sig at være mere end tre gange så højt. 

Man betaler i dag også skat af fri internet, hvis det er stillet til rådighed af ens arbejdsgiver, og man fra hjemmet ikke har adgang til firmaets intranet. Denne skat har regeringen dog ikke umiddelbart planer om at afskaffe. Simon Emil Ammitzbøll forventer, at partierne i Folketinget vil tage godt imod forslaget.