Efter rekordvarm november - nu er der sne i prognoserne

Efter en rekordmild start på november står vinteren nu på dørmåtten og banker på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I denne uge har temperaturerne været støt dalende. Det fortsætter frem til weekenden, hvor kold luft fra Rusland forventes at strømme ned til Danmark.

Det sender temperaturen yderligere ned, og efterhånden er der i weekenden udsigt til udbredt nattefrost.

Flere prognoser spår, at der i den kolde luft kan dannes slud- eller snebyger. Dermed har vi måske udsigt til vinterhalvårets første sne.

Mulighed for sne i weekenden

Allerede torsdag kan vi faktisk få noget hvidt i nedbøren. En front lige syd for landet kan nemlig snitte det sydligste Danmark med regn eller slud.

Ellers er det først til weekenden, at der for alvor er mulighed for sne. På det tidspunkt er der nemlig åbnet for den kolde hane fra øst.

Samtidig ser det ud til, at et lavtryk bygges op øst for landet, som formentlig sender byger ind over Danmark, der kan være med slud eller sne. Lørdag er det især den østlige del af landet, der har udsigt til hvide byger.

Prognose for akkumuleret sne søndag aften. Lokalt kan man ved ugens udgang have et tyndt snedække.
Prognose for akkumuleret sne søndag aften. Lokalt kan man ved ugens udgang have et tyndt snedække. Foto: TV2 VEJRET/Grafik

Søndag spår prognoserne, at lavtrykket ligger lige hen over landet.

Det giver en dag med spredte byger i hele landet, der i skrivende stund ser ud til overvejende at være med sne.

Sneen får dog ikke lov at ligge særligt længe. Nedbør fra sydvest truer nemlig med at smelte den eventuelle nylagte sne allerede ved ugeskiftet.

Så stor er chancen for sne

Flere prognoser leger med sne i løbet af weekenden. Derfor er der da også en reel chance for, at der kommer et hvidt drys sne. Særligt i de mørke timer, hvor temperaturen forventes at ligge omkring eller lidt under frysepunktet.

Læs også
Beredskabet kæmper for at redde sommerhusområde fra oversvømmelse
Læs også
Beredskabet kæmper for at redde sommerhusområde fra oversvømmelse

En prognose fra TV2 Vejret viser, at der i slutningen af ugen er omkring 30 procent chance for, at der mindst ét sted i landet er et snedække.

Hvor den eventuelle sne helt præcis rammer, er endnu svært at sige, da den primært kommer som byger.

Hvis der kommer sne, er det også tvivlsomt, hvor meget der overhovedet bliver liggende. Efter et meget mildt efterår er det nemlig en relativ varm jordoverflade, der venter snefnuggene.