Den varmeste nat i 21 år sænkede sig over Danmark

Det blev en af de varmeste nætter i dansk vejrhistorie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu engang blev nattesøvnen forstyrret af høje temperaturer mange steder i landet. Nattemperaturer, der var så høje, at det ikke er set i Danmark siden august 1997.

Selvom rekorden fra sommeren for 21 år siden fortsat står, så skriver den forgangne nat sig ind i den danske vejrhistorie som den fjerdevarmeste, der er målt.

Hele tre steder viste termometret 22,7 grader som laveste temperatur - både på Anholt, ved Kegnæs og Røsnæs. Derudover blev der målt temperaturer mellem 20 og 22 grader adskillige steder. 

28 ud af 52 vejrstationer endte med at have tropenat - det samme antal som natten til lørdag. Det understreger, hvor varm luften, som blæser op over Danmark, er, da tropenætter normalt er begrænsede til kystnære områder.

DE VARMESTE TROPENÆTTER

Samsø slog sin egen rekord igen

I Tranebjerg på Samsø, hvor meteorologiske observationer er blevet foretaget systematisk siden 1873, blev nattens laveste temperatur 21,7 grader. Det er den varmeste nat nogensinde på øen, og overgår den tidligere - og blot tre dage gamle - rekord på 21,5 grader. Den tidligere rekord går tilbage til 1994.

Mange andre steder i landet har man formentlig haft en af de varmeste nætter gennem tiden, men ikke alle vejrstationer har en lige så lang meteorologisk historie.

Natten til onsdag kan igen blive særdeles varm med temperaturer tæt på 22-23 grader.