Den terrordømte Kundby-pige i breve: Jeg har mistet min stemme

For første gang fortæller den 17-årige terrordømte pige, hvordan hun ser på Kundby-sagen. Tirsdag tager Østre Landsret hul på ankesagen.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pigen fra Kundbysagen håber, at hun slipper billigt, når Østre Landsret tirsdag indleder ankesagen.

- Jeg er meget ked af, at det skulle ende på den måde. Det var på ingen måde min intention. Jeg ønsker af hele mit hjerte, at friheden ligger lige om hjørnet. Vil jo bare gerne ud, så jeg kan blive en del af samfundet igen. Få mig en lejlighed og en uddannelse. Ligesom alle andre på min alder.

Hidtil har Kundbypigen ikke haft mulighed for at meddele sig til offentligheden gennem interview.

Hun er frustreret

TV 2 har fået afslag på en anmodning om et besøg med henvisning til, at Kundbypigen er mindreårig.

DET ER KUNDBY-PIGEN DØMT FOR

Til gengæld har hun sendt en række breve til Stations 2’s vært, Anders Lomholt, som har dækket sagen. Her skriver hun, at hun er frustreret over at blive nægtet adgang til interview, og at hun gennem sine breve ønsker at fortælle offentligheden, at:

- På en måde har jeg mistet min stemme. Jeg har ikke et ord at skulle have sagt. Medierne kan skrive alt det, de vil. Folk i systemet styrer ens hverdag. Ens liv. Og jeg kan ikke gøre noget. Det er nok det, jeg er mest utilfreds over, skriver hun.

Retten i Holbæk idømte i maj Kundbypigen seks års fængsel for planlægning af terrorangreb mod to skoler. Hun var kun 15 år, da hun konverterede til islam og på få måneder blev radikaliseret.

Nu skriver hun, at hun har fortrudt de handlinger, hun blev dømt for. Blandt andet fordi straffen spænder ben for hendes fremtidsplaner.

- Jeg var kun en 15-årig pige dengang, så alvoren den var svær at se. Desværre vil den fejltagelse forfølge mig resten af livet nu. For eksempel også når jeg skal ud og have et job en dag. Siden jeg var helt lille har jeg haft tanken om at blive Falckredder/paramediciner, men håbet det må jeg vinke farvel til.

Er stadig muslim

Til gengæld skriver Kundbypigen, at hun er lettet over, at Retten i Holbæk idømte hende en meget lav straf i sammenligning med andre terrordømte.

- Seks år er lang tid. Men når man står inde i retten og forventer, at dommeren lige om lidt idømmer dig ubestemt tid, så er de seks år lige pludselig ingenting. Jeg er i hvert fald glad og lettet over udfaldet, og håber inderligt, at de holder fast ved det i Landsretten.

Hun skriver også, at hun fortsat er religiøs.

- Ja, jeg er stadig muslim. Havde 2-års dag her den 17. oktober. Det er det mest lykkelige, der er sket for mig.

Skriver med andre terrordømte

Og så skriver hun, at hun er i kontakt med andre terrordømte.

- Jeg er i virkeligheden ret glad for at have kontakt med andre terrordømte. De forstår ens situation på en helt anden måde, og tror bestemt ikke, jeg havde fået så meget støtte, hvis jeg ikke var muslim.

Senest fortæller Kundbypigen i et brev fra den 28. oktober, at hun bruger tiden i Vestre Fængsel på at gå i skole.

- Her for to uger siden fik jeg endelig taget min eksamen. Bestod i begge fag, som var dansk og matematik. Så ja, forbereder mig allerede på at få taget en god uddannelse. Ved dog ikke lige nu, hvad det skal være, men mon ikke jeg finder ud af det.

Senest den 28. november falder den endelige dom over Kundbypigen i Østre Landsret. Hvis anklageren ikke får medhold i sit krav om forvaring på ubestemt tid, vil han kræve en længere tidsbestemt straf, end de seks års fængsel fra byretten. Omvendt vil forsvaret gå efter frifindelse for forsøg på terror.

TV ØST har valgt ikke at skrive Kundbypigens navn, før der er faldet dom i ankesagen.

Tidslinje: Terrorsagen fra Kundby