De fleste kan nytårsaften glæde sig til godt raketvejr

Gode chancer for ganske pænt vejr, når vi går ind i 2020.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nytåret nærmer sig, og med det også en af de dage på året, hvor flest danskere i løbet af aftenen kommer udendøre - nogle for at affyre raketter.

Det er således ikke lige meget om det er tåge, regn eller blæsende vejr - som det nogle gange kan være på denne tid af året.

I år tyder alt på, vi har heldet med os.

Vinden aftager nytårsaften

Selv om en front med både skyer, blæst og måske lidt regn passerer Danmark nytårsaftensdag, så ser nytårsvejret ganske fint ud.

Først på dagen bliver det blæsende med hård vind til kuling, men allerede sidst på dagen aftager vinden, og når vi nærmer os midnat, hvor 2019 bliver til 2020, ventes der let til jævn vind fra nordvest, og især inde i landet bliver vindforholdene relativt rolige.

Langs kysterne bliver det til gengæld mere blæsende, og i Nordvestjylland kan der helt frem til midnat være op til hård nordvestlig vind.

Gode chancer for klart vejr

Ud over stedvist blæsende vejr ventes de fleste steder relativt klart vejr nytårsaften.

Der er blot en lille risiko for, der kan dannes lidt lavthængende skyer. Ellers tyder alt på ganske flot nytårsvejr.

Skal man ud og skyde det nye år ind eller blot over og skåle med naboen, bliver der trods temperaturer på den pæne side af frysepunktet brug for en lun jakke.

Ifølge de seneste prognoser vil temperaturen ved indgangen til 2020 ligge mellem to og seks grader. Det bliver køligst i den østlige del af landet.