De bedste tørvejrschancer på endnu en bygedag er på Lolland-Falster

Vi har endnu en gang udsigt til spredte byger hen over landet, men en front fra vest og en kølig Østersø giver en skæv fordeling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en gang er luften over Danmark ustabil, så vi har udsigt til tiltagende skydække og byger - men bygerne vil ikke være ligeligt fordelt hen over landet.

For mens man er mest udsat i Jylland og i et strøg hen over Fyn og det centrale og nordlige Sjælland, er der gode chancer for, at der kun kommer få byger på Lolland, Falster og Sydsjælland og videre hen over Østersøen til Bornholm.

De forventede samlede nedbørmængder frem til i aften viser nemlig, at man her har udsigt til de absolut mindste mængder, og der er endda chance for, at det holder helt tørt flere steder i det sydøstlige Danmark.

Kølig og klar morgen afløses af skyer og byger

Udgangspunktet for dagens vejr er en kølig og mange steder klar morgen, hvor der kun er få byger - primært i det sydvestlige Jylland.

Solen får imidlertid hurtigt fat i luften, så den stiger til vejrs og danner skyer og efterhånden også byger flere steder over land.

I Jylland sker der ydermere det, at en svag front kommer ind fra Nordsøen, så her ender det med ret så skyet vejr og regn og byger.

Kølig Østersø beskytter mod de fleste byger

Med en vind fra sydvest har man imidlertid gode chancer for, at der kun kommer få byger over de sydøstlige egne, for her ligger man i dagens vejrsituation godt beskyttet i den ret kolde Østersø, som ganske effektivt 'dræber' de fleste byger.

Således har man udsigt til en relativ fin forårsdag på de kanter, mens man igen med fordel kan snuppe paraplyen med under armen i resten af landet.